1299(94) Fredrik Backman „Mes prieš jus“

Estimated read time 2 min read

 Fredrik Backman „Mes prieš jus“

Mano komentarai: Sakau iš karto, kad esu šališka, labai šališka ir skaityti Backman’ą pradedu jau nusiteikusi, kad patiks ir patinka ir ką jūs man! O, kad ši knyga bus gera ir taip jau aišku, nes skaičiau „Lokių miestą“, kuris buvo pirma dalis, tai čia gi ta pati istorija, tik toliau. Aišku, kad gerai.

Tiesa ta, kad romanui drąsiai galima dėti tagą „skaitau ir verkiu“, nes ašarojau visą laiką. Visą. Dėl žmonių gerumo. Dėl žmonių šlykštumo. Bet dažniausiai dėl gerumo. Mane labai lengva sugraudinti, kai kažkas kažką gero padaro, tegul tai tik smulkmena.

Vienas knygos minusas – visą laiką skaičiau su įtampa ir užgniaužusi kvapą. O tai nėra sveika, ar ne? Autorius moka mane paliesti, oi moka. Jei reikėtų atsakyti, apie ką gi „Mes prieš jus“, tai atsakymas trumpas – apie ledo ritulį. Meilę ledo rituliui. Likimus kuriuos sugriovė ledo ritulys. Agresiją, kilusią dėl ledo ritulio. Draugystes ir meiles atsiradusias dėl ledo ritulio.

Ir būčiau neteisi. Nes tai knyga apie žmones. Žiaurius ir gerus, stiprius ir silpnus, heiterius ir tuos, kurie gelbėja kitus. Ir ši knyga labai stereotipiška. Ir autorius surinko puokštę veikėjų atstovaujančių savo visuomeninę padėtį. Kažkas ten gėjus, kažkas ten mušeika, kažkas ten nori prie visų pritapti, kažkas ten patyčių auka, kažkas ten turi santykių problemų, kažkas ten… Na, supratote.

Man ši knyga buvo kaip mylimiausių saldainių asorti. Kai žinai ką gausi ir niekas tavęs neapgauna.

Oficialiai: čia.

Puslapių skaičius: 424
Knygos kilmė: leidyklos „Alma Littera“ dovana
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram
Knygos žanras:  romanas

+ There are no comments

Add yours