1292(88)-1294(89) Nora Roberts „Pirmieji metai“, „Iš kraujo ir kaulų“ ir „Magijos išlikimas“

Estimated read time 2 min read

Nora Roberts „Pirmieji metai“, „Iš kraujo ir kaulų“ ir „Magijos išlikimas“

Mano komentarai. Pradžia visai ne į temą. Jau net kelis kartus gavau pastabą, kad mano bloge nebėra reitingavimo. Štai ponas Arūnas komentare sako, kad „jei 1 ar 2, tai man buvo signalas apžvalgos net neskaityti“. Va tai ir yra priežastis, kodėl aš išmetu reitingus. Nes 2 visada buvo „gera, nesigailiu, kad skaičiau“, o žmonės net nesivargina pasidomėti, kodėl buvo man gera. Tai ką žinau… Aš ir GoodReads beveik visada dedu 3, nes visų pirma man tai geras įvertinimas, visų antra iš tingėjimo sukt galvą, jei turiu abejonių, nes viską ką norėsiu, pasakysiu čia. Keturi jau labai geroms, o penki – metų top penketui. Ir kiek matau, niekas į tuos reitingus neįsipaišo, nes vertina knygas savais pusinukais. Tiek tos įžangos.

Na, o apie knygą… Sakė man žmonės, Salomėja, čia gi Nora Roberts, ko tu tikiesi. Ir nesitikėjau aš nieko. Tačiau, jei kalbama apie apokalipsę ir survaivalizmą, tai aš ir tualetinį popierių skaitysiu. Ir čia ne covidinė mada. Visada jaučiau silpnybę žanrui. Tad žinoma, kad norėjau skaityti trilogiją, žinoma, kad ją pasiskolinau (nes, na tikrai neplanavau Noros pirkti).

Kadangi iki tol skaičiau knygas, kuriose labai strigau, tai labai norėjau kažkokio peidžturnerio. Gavau. Pirmą dalį tikrai sukrimtau dideliais kąsniais. Nes būtent joje daugiausiai buvo to bėgimo nuo griūties, chaoso ir kt dalykų būdingų žanrui. Kitos dalys jau spėjo pabosti, nes tas pats per tą patį, visos tipinės jaunimo trilogijų klišės. Kažkas ten myli-nemyli, kažkas ten pasmerktas išgelbėti pasaulį ir sunkiai su tuo tvarkosi. Na patys žinot, neišrado autorė nei naujovių, nei labai gerai tai, kas jau išrasta panaudojo. Visgi skaityti buvo smagu, tai jei grįžtume prie įvertinimų, galiu duoti ir 5, nes pagaliau grįžo noras skaityti labiau bei veikti kažką kito, bet galiu duoti ir 2, nes nieko čia blatno.

Knygos kilmė: pasiskolinau
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram
Knygos žanras:  maginės fantastikos trilogija

+ There are no comments

Add yours