1284(80) Anne Cathrine Bomann „Agata“

Estimated read time 2 min read

Anne Cathrine Bomann „Agata“

Mano komentarai: Mažulytė knyga, perskaitoma per kelias valandas. Tačiau šiuo atveju apimtis kaip tik tokia, kokios reikia. Nei per daug, nei per mažai. Atrodytų, romano tikslas yra priversti nusišypsoti, pakviesti atsipalaiduoti, pagalvoti apie visus skirtingus pasaulio žmones, apie savo aplinką, apie gyvenimo beprasmybę ar prasmę ir gyventi toliau.

Pagrindiniam veikėjui nuobodu. Jis psichiatras, kuris jau greitai išeis į pensiją. Tik tak, valanda ir prabėgo. Viena valanda mažiau. Jau tuoj tuoj. Nors, atrodytų, o kas iš tos pensijos, jei draugų nėra, o gydytojas net savo ilgametės sekretorės gerai nepažįsta. Tačiau nauja pacientė viską apverčia aukštyn kojomis. Ji priverčia pastebėti gyvenimo detales. Gražias ir nelabai. Žmones, kurie šalia. Pasirodo, pasaulis spalvotas.

Ir visa tai telpa į tą trumpą tekstuką: iš pradžių nuobodulys, kuris kankina tiek psichiatrą, tiek skaitytoją, po to susidomėjimas, spalvos, detalės, emocijos. Visi mes tokie patys, kaip knygos herojai. Ir visi turime daug variantų, kaip matyti, tai kas mus supa.

Knygą skaityti lengva, bet pradžioje tikrai turėjau prisiversti. Nekabino. Atrodo jau viskas matyta ir antro Uvės čia nerasime. Ir nerasime. Tačiau to ir nereikia.

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, bet nebuvo ir labai blogai, nepatinkančių knygų aš nebaigiu, 2 – tikrai gera, nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, osom, wow, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Oficialiaičia.

Puslapių skaičius: 144
Knygos kilmė: leidyklos „Balto“ dovana
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram
Knygos žanras:  romanas

+ There are no comments

Add yours