1283(79) M.J. Arlidge „Šešėlis“

Estimated read time 2 min read

M.J. Arlidge „Šešėlis“

Mano komentarai: Nors ši detektyvų serija pas mus nėra labai populiari, aš ją mėgstu. Mėgau. Nebuvo ji pati geriausia, tačiau, kai esi užkietėjęs detektyvų gerbėjas, tai viskas, kas aukščiau vidurkio džiugina, nes na nėra, ką skaityti (lietuviškai).

„Šešėlis“ – penkta knyga apie detektyvę Heleną Greis ir „Goodreads“ vertinama labai palankiai – net 4.2/5. Ką gi, mano vertinimas – 2. Aš nesu išranki šio žanro knygoms. Suskaitau ir pamirštu, nes man patinka labiau tas skaitymo momentas, galvosūkis, bandymas nuspėti, kas yra kas, autoriaus talentas pavedžioti už nosies. Šį kartą buvo taip nuobodu, kad abejojau ar iš viso baigsiu.

Helena – labai tipinė šiuolaikinių detektyvų veikėja. Labai talentinga, bet amžinai nemiega, demonai galvoje bilda lyg triušiai poravimosi metu. Moteriškė neprisigeria, kaip jos kolegos iš kitų knygų, bet užsiima sadomazochistiniais žaidimais, kurie padeda atsipalaiduoti. Tiesa, niekada manęs neįtikino, taip, kaip tarkime Hūlės gėrimas. Atrodo pritempta tam, kad būtų pikantiškiau.

Pastarosios knygos auka yra detektyvės pažįstamas. Nelabai draugas, bet ji taip sureikšmina tą pažintį, kad skaitant kyla irzulys. Pvz., kažkas tyrimo metu pasako, kad auka neturėjo daug draugų ir buvo vienišas, o Helenai tuo metu kerta per širdį ir t.t. ir panašiai. Na tikra nabagė teresėlė.

Įtampos nebuvo, atomazga neįdomi, šalutiniai veikėjai erzinantys, veiksmas ištemptas. O kas gero? Na tai, kad knyga baigėsi taip, kad iš dalies smalsumas nugalės ir norėsiu sužinoti, o kas toliau 😀

Mano įvertinimas: 1/3 (1 – ne kažką, bet nebuvo ir labai blogai, nepatinkančių knygų aš nebaigiu, 2 – tikrai gera, nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, osom, wow, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Oficialiaičia.

Puslapių skaičius: 352
Knygos kilmė: leidyklos „Alma Littera“ dovana
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram
Knygos žanras:  detektyvas, penkta serijos dalis

+ There are no comments

Add yours