1279(75) Daniel Silva „Naujokė“

Estimated read time 2 min read

 Daniel Silva „Naujokė“

Mano komentarai: Aną dieną Andrius Tapinas savo FB įraše paminėjo, kad skaito Daniel Silvos knygas apie Izraelio žvalgybos agentą Gabrielį Aloną. Pagalvojau, o kaip smagu ir aš ką tik perskaičiau vieną. Ir labai patiko. Tiesa, tik ši viena ir tėra iš versta ir ji yra 19-ta iš 22 iki šiol parašytų knygų. Kodėl? Kodėl?

Žinoma, tokio tipo kūrinius laisvai galima skaityti nenuosekliai, bet užuominos apie žuvusią agento artimąjį ar dabartinę žmoną leidžia manyti, kad eilės tvarka nepamaišytų, nes skaitydamas nuo galo gauni spoilerių.

Rašiau draugui, kad rekomenduoju, jei norėsi tik tokios geros bėga, šaudo, gaudo, intriguoja (čia kaip politikuoja, tik daro intrigas), sprogsta lagaminai, sprogsta automobiliai, grobiami žmonės, gelbėjami žmonės, vienos šalies agentai susitinka su kitos šalies agentais, o tada dar kitos. Žudo ir geriukai, ir blogiukai. Niekas už tai neatsiprašinėja ir nesiseilėja. Visi po truputį vis kažką slepia ir t.t. Nieko kito tik veiksmas veiksmas veiksmas. Tačiau toks kokybiškas, nes visai neblogai nušviečiamas politinis fonas, leidžia šiek tiek pamąstyti ką žinome ir ko nežinome apie Saudo Arabijos ir panašių šalių valdžią bei koks mums visiems skirtumas, kas sėdi soste.

Fun fact, pagrindinis veikėjas yra ne tik Izraelio žvalgybos vadovas, bet ir profesionalus paveikslų restauratorius bei menininkas.

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, bet nebuvo ir labai blogai, nepatinkančių knygų aš nebaigiu, 2 – tikrai gera, nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, osom, wow, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Oficialiaičia.

Puslapių skaičius: 400
Knygos kilmė: knygą padovanojo leidykla „Balto“
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram
Knygos žanras:  romanas

+ There are no comments

Add yours