1269(65) Glen Cook „Juodoji gvardija“

Estimated read time 2 min read

1269(65) Glen Cook „Juodoji gvardija“

Mano komentarai: O žinojote, kad Hariu Poteriu maginė fantastika nei prasideda, nei baigiasi? Ir net yra knygų suaugusiesiems! Oho!

Na, „Juodoji gvardija“ yra mano juodoji spraga. Daug kartų šmėžavo prieš akis, daug kartų man seriją rekomendavo, pastoviai mačiau kitų knygų vertinimuose, na, maždaug „jaučiasi JG vaibas“. Tai pagaliau prisiruošiau perskaityti pirmą dalį. Tokias knygas aš mėgstu, tad pamažu tingiai suskaitysiu visą seriją.

Tiesa, pradžioje jaučiausi keistai. Tarsi va persikeltumėte laiku į kažkokį įvykių sūkurį, nieko nesuprantat, bet kažkaip faina, tai griebiat kardą ir lekiat stačia galva. Teoriškai. Nes praktiškai kelionė laiku atrodo realesnė už galimybę man pakelti kardą ir dar lėkti tuo pačiu.

Taigi, viskas prasideda gana aktyviai ir kol susigaudai, jau žiū ir trečdalio knygos nebėra. Maginė fantastika, tai ne mokslinė, aš čia gilių filosofinių gelmių dažniausiai nematau. Gėris kovoja prieš blogį, bet ne visada iki galo aišku nei kas tas gėris, nei kas tas blogis. Na, žinot, Harį P. gi skaitėt (ne, nelyginu, tik iliustruoju kaip jaunimėlis kiekvieną komentarą gif’ais palydi).

Taigi daug mūšių, intrigų, veiksmo, gero humoro, šiek tiek melancholiškas pasakotojas, seksizmas (šitą reikėjo nutylėt, ane?), magija, besipjaunantys burtininkai – smagi pasakėlė. Bet net nėra kam rekomenduot, nes visi, kas mėgsta fantasy, juodesnį ar baltesnį, jau turbūt skaitė 😀

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, bet nebuvo ir labai blogai, nepatinkančių knygų aš nebaigiu, 2 – tikrai gera, nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, osom, wow, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Oficialiaičia.

Puslapių skaičius: 238
Knygos kilmė: knygą pirkau.
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram
Knygos žanras:  maginė fantastika

+ There are no comments

Add yours