1267(63) Kevin Brooks „Dienoraštis iš bunkerio“

Estimated read time 2 min read

Kevin Brooks „Dienoraštis iš bunkerio“

Mano komentarai: Ko tikėtis iš paaugliams nuo 14 metų skirtos knygos? Temos, žinoma, gali būti bet kokios. Stilius, aišku, bus įtraukiantis ir neleis nuobodžiauti. Bet tikrai nesitikėjau kūrinio su tokia pabaiga, o tuo labiau knygos, kurioje nebūtinai rasite atsakymus. Va čia tai stipru.

Viskas prasideda nuo to, kad šešiolikos metų berniukas atsibunda tamsioje uždaroje patalpoje. Vienas. Jis randa 6 kambarius, virtuvę be maisto, tualetą, užrašų knygą, rašiklį ir viskas… Iš pradžių galvoja, kad yra pagrobtas dėl išpirkos, tačiau netrukus bunkerį papildo dar vienas gyventojas, o po to dar, kol užsipildo visi kambariai. Ir tie žmonės yra įvairaus amžiaus, įvairių socialinių sluoksnių.

Kodėl jie ten atsidūrė? Nežinia. Kaip ištrūkti? Neįmanoma. Tuo labiau, kad pagrobėjas sugalvoja daugybę sadistiškų kankinimo būdų. Dujos, triukšmas, nuodai… Tuo tarpu autorius viską pasakoja pirmojo berniuko akimis. Tai į jo prisiminimus lendam, tai jo baimę išgyvename.

Rašytojas visą laiką išlaiko viltį, kad jie pabėgs, kad ras išėjimą, kad viskas baigsis gerai. Visiems. Juk taip ir priklauso. Visos knygos tokios. Tik užvertusi paskutinį puslapį aš pagalvojau: „ei, ką? Na, ok, įtikinama“.

Tai geras trileris, kuriame iki pat pabaigos išlaikyta intriga ir įtampa. Viršelis įspėja, kad ne silpniems nervams, o aš galvodama apie tikslinę auditoriją tik pritariu. Nesijausite komfortiškai.

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, bet nebuvo ir labai blogai, nepatinkančių knygų aš nebaigiu, 2 – tikrai gera, nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, osom, wow, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Oficialiaičia.

Puslapių skaičius: 240
Knygos kilmė: knygą padovanojo leidykla „Alma Littera“.
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram
Knygos žanras:  Psichologinis trileris jaunimui

+ There are no comments

Add yours