1255(51) Mads Peder Nordbo „Ledynų alsavimas“

Estimated read time 2 min read

Mads Peder Nordbo „Ledynų alsavimas“

Mano komentarai: Atsiliepimas su pafilosofavimu. Ne vieną ir ne du kartus esu mačiusi, kad net knygų blogeriai išreiškia nepasitikėjimą kitais blogeriais ir jų nuomone. Ai, apdalinti leidyklų, tik giria ir giria. Tačiau vos tik kas nors išpeikia knygą, ką daro kiti? Dėkoja už sutaupytą laiką. Hm. Tai tada jau tikite? Mane stebina tai, kiek daug žmonių vadovaujasi tuo, kas nepatinka kitiems.

Jei man PMS ir viskas pasaulyje blogai, ir ta knyga skaitoma bloga, ir vyras blogas, ir maistas blogas, ir tada komentaras apie skaitinį blogas, tai kažkas vien dėl to išbrauks iš savo norų sąrašo. Negaliu patikėti. Negi nesmalsu sužinoti patiems? Ypač stebina, kai matau, kad kažkas nebeketina skaityti tikrai gerų knygų.

Link kur krypstu? „Ledynų alsavimas“, atrodo, sulaukė vien blogų atsiliepimų. Žmonės, kurių skonis dažnai sutampa su mano, įvertino 1-2 žvaigždutėmis. Teoriškai gi tai turėtų atbaidyti. Visgi… Po velnių, tai gi čia detektyvas, o dar apie Islandiją. Kaip galėčiau atsisakyti? Knygą išsimainiau, niekas man jos nedovanojo. Patiko. Tempė iki 4, nors aš paprastai beveik viską vertinu 3.

Kas „Ledynų alsavime“ blogai? Silpnas pagrindinis veikėjas. Tačiau su potencialu, todėl tikiu, kad kitose knygos, kurių spėju, kad niekas nebevers, pasirodys geriau. Dar blogai vystomas siužetas. Vietomis per daug skubama, vietomis per daug atskleidžiama, vietomis to visai nereikia. Daug klišių, o ir veikėjai, atrodė, pasiskolinti iš kitų kolegų.

Ir patiko? Taip! Nes labai lengvai įsijaučiau į tą mažo miestelio islandišką atmosferą. Nes kraupau dėl socialinių aplinkybių. Nes man buvo įdomūs visi kiti veikėjai išskyrus pagrindinį. Nes susižavėjusi vaikščiojau po apleistą miestą, ar klausiau istorijų apie islandus, kuriems per sunku gyventi butuose. Visa tai, kas neigiama, galima pasakyti beveik apie kiekvieną išgirtą detektyvą, todėl tai net ne trūkumai. Mielai skaityčiau tęsinius, nes tikiu, kad autorius atsiskleis.

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, bet nebuvo ir labai blogai, nepatinkančių knygų aš nebaigiu, 2 – tikrai gera, nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, osom, wow, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Oficialiai: Aprašymas leidyklos puslapyje.

Puslapių skaičius: 400
Knygos kilmė: knygą išsimainiau
Perskaityta: 2021 04 04
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram
Knygos žanras: skandinaviškas detektyvas

+ There are no comments

Add yours