1247(43) Amy Harmon „Ką žino vėjas“

Estimated read time 2 min read

Amy Harmon „Ką žino vėjas“

Mano komentarai: Neslėpsiu, knygos aprašymas intrigavo. Yra daug istorijų apie tai, kai šių laikų žmonės randa laišką/dienoraštį/nuotrauką, pradeda kapstytis praeityje, o tada kažkas, gal senelė/kaimynė/senelės kaimynė papasakoja savo gyvenimą. Tokios „kelionės laiku“ įprastos, o štai knygoje ji įvyksta iš tiesų. Bandydama pažinti savo mirusį senelį, amerikietė Enė atvyksta į Airiją ir kažkaip nusikelia į praeitį, kur yra palaikoma savo pačios prosenele. Praeityje įsimyli, daugiau sužino apie savo šeimą, dalyvauja istoriniuose įvykiuose ir dar jai nutinka visokių dalykų, kurie sukuria knygos intrigą.

Dažnai panašūs kūriniai būna įdomus šalutinėmis detalėmis. Pavyzdžiui, skaitydama madingosios Liucindos Riley pirmąją seserų istoriją nemažai sužinojau apie Brazilijos Jėzaus statulos kūrimo aplinkybes. Kitose knygose išryškinamas kažkoks karo etapas ar gyvenvietės istorija. O „Ką žino vėjas“ buvo apie Airijos sukilimą 1921-ais metais.

Ir… Visa ta sukilimo dalis buvo neįdomi. Tai yra, neįdomiai papasakota. Neįtraukė, norėjosi praversti puslapius, tikrai nekilo noras internete paieškoti daugiau informacijos.

Taigi, įdomioji dalis čia buvo meilės linija, žmonių tarpusavio santykiai ir ta kelionė laiku. Airijos problemų vikipedija tik trukdė. 😀 Tačiau, kaip jau sakiau, visa kita, gana žaviai pateikta ir man buvo tikrai įdomu, kuo gi viskas baigsis. Autorė bandė knygai įpūsti šiokio tokio lyriškumo, todėl tekste daug poezijos, airiškų sakmių ir kitos tautosakos. Čia mano praktiškoji pusė irgi šiek tiek raukėsi, nes vietomis buvo dirbtinoka. Bet gal per daug kabinėjuosi prie romano, kuris viską susumavus gana neblogas?

Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, bet nebuvo ir labai blogai, nepatinkančių knygų aš nebaigiu, 2 – tikrai gera, nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, osom, wow, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Oficialiai: Aprašymas leidyklos puslapyje.

Puslapių skaičius: 432
Knygos kilmė: knygą padovanojo leidykla „Balto“
Perskaityta: 2021 03 11
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram
Knygos žanras: istorinis romanas, drama

+ There are no comments

Add yours