1246(42) Anne White „Tamsi vilionė“

Estimated read time 2 min read

Anne White „Tamsi vilionė“

Mano komentarai: dar vienas trileris, dar pora smagių vakarų. Jei atvirai, džiaugiuosi, kad nebandau rašyti recenzijų, o tik dalinuosi įspūdžiais ir jausmais. Nes nepavyktų man išanalizuoti visų literatūrinių niuansų. Paprastas aš žmogus. Skaičiau įsikibusi viršelio? Ačiū už tai autorei! Šis trileris, kaip ir dauguma, nebuvo išverčiantis iš koto. Tokių ieškau ir atkakliai ieškosiu! Tačiau man patiko savo atmosfera.

Kadaise ją pagrobė, įkalino, prievartavo ir pavertė medžiojamu žvėrimi. Jai pavyko išgyventi, o nusikaltėlį pasodino į kalėjimą, kur jis galiausiai nusižudė. Išgyventi, sakote? Na taip, širdis plaka, žmogus gyvas, bet po tokios patirties gyvenimas griūna. Ypač dėl to, kad atstumia svarbiausi žmonės. Olivija pradeda naują gyvenimą – nuošalioje rančoje, kuri merdėja ir žlugs kartu su mirštančiu šeimininku.

Skaitytojas nuo pat pradžių žino, kad tikrasis žudikas laisvėje ir nusiteikęs pabaigti tai, ką kadaise pradėjo. Žinoma, mes visada tikimės, kad tokie trileriai baigsis laimingai. Tačiau kaip? Ar tikrai? Ar be papildomų aukų? Intrigos buvo.

Man patiko to ūkio aplinka ir kuriama nuotaika, įskaitant intrigas dėl paveldėjimo. Įdomūs pasirodė ir veikėjai. Žinoma, kad klišiniai, meilės iš pirmo žvilgsnio ir pasimovimas ant pirmo kabliuko, bet… Kažką kibaus „Tamsi vilionė“ turi. Viena, nuošalioje trobelėje tikrai šios knygos neskaityčiau. Tiesa, norėjosi gal labiau išpildyto požiūrio į žudiko santykį su mama, kurį autorė lyg pradėjo čiupinėti, bet pakeliui pametė. O šiaip, neturiu ko kabinėtis – geras trileris.

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, bet nebuvo ir labai blogai, nepatinkančių knygų aš nebaigiu, 2 – tikrai gera, nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, osom, wow, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Oficialiai: Aprašymas leidyklos puslapyje.

Puslapių skaičius: 448
Knygos kilmė: knygą padovanojo leidykla „Balto“
Perskaityta: 2021 03 06
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram
Knygos žanras: trileris

+ There are no comments

Add yours