1193(116) Aldous Huxley „Sala“

Estimated read time 2 min read

knygos apžvalgaAldous Huxley „Sala“

Mano komentarai: prisipažinsiu, kad perskaičiusi „Puikus naujas pasaulis“ aš „Salą“ ėmiau su džiugiu lūkesčiu. Patiko man ana autoriaus ironija. Bet ši knyga tiek nepradžiugino. 

Tai paskutinė rašytojo knyga, tad, ko gero, brandžiausia, tik va, nežinau ar visada to reikia. Romanas pasakoja apie utopinę salą, kurioje vyrauja taika ir ramybė, sveikata ir meilė. Saliečiai uždari, svetimų nelabai priima. Ir ne, ne kokie atsilikėliai, technologijų nesugadinti. Tiesiog kitokio požiūrio. Žinoma, tą salą visi nori ir ištyrinėti ir užgrobti. Nafta, vaikučiai, ten nafta. 

Žurnalistas Vilas randa kelią parsibrauti į šią uždarą vietą. Na ir knyga sudėstyta taip, kad kalbėdamas su skirtingais personažais Vilas aptaria vis kitą temą. Tai politiką, tai vaisingumo klausimus, tai sveikatos sistemą. Viskas lyg ir puiku, bet ilgainiui man norėjosi praversti puslapius. Gal šiais laikais mes jau išsidiskutavę įvairiais klausimais? 

Ar galėčiau knygą vertinti neigiamai? Ne. Nes autoriaus mintys įdomios, o ir veikėjai buvo žavūs. Intelektualus tekstas, smagu tokius paimti po romaniukų. Tačiau asmeniškai sau kažko labai artimo neradau. 

Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, bet nebuvo ir labai blogai, nepatinkančių knygų aš nebaigiu, 2 – tikrai gera, nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, osom, wow, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Oficialiai„Saloje“, paskutiniame autoriaus romane, pasakojama apie vieną Ramiojo vandenyno salų, kurioje jau 120 metų klesti taika bei ramybė. Tačiau, kaip ir reikėjo tikėtis, sala sulaukia ją supančio pasaulio pavydo ir priešiškumo. Ruošiamas sąmokslas ją užimti. Tačiau pagrindinis jo vykdytojas, žurnalistas Vilas Farnabis, pagyvenęs tarp salos žmonių, yra priverstas naujai pažvelgti į pasaulį.

Puslapių skaičius: 381
Knygos kilmė: knygą pirkau knygų mugėje.
Perskaityta: 2020 09 27
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram
Panašios knygos: man kažkuo artima pasirodė Lutz Seiler „Kruzas“.
Kita skaityta autoriaus knyga: „Puikus naujas pasaulis“.
Knygos žanras: utopija, romanas.

+ There are no comments

Add yours