1192(115) Liv Constantine „Paskutinė ponia Periš“

Estimated read time 2 min read

Paskutinė ponia Periš, knygos apžvalgaLiv Constantine „Paskutinė ponia Periš“

Mano komentarai: Pastaruoju metu ant bangos įvairūs psichologiniai trileriai, tad jų pasipylė be saiko, tapo sunku ir atsirinkti, ir rasti tikrai gerą. Na, aš esu ta, kuri daugiau mažiau visus skaito, nes mėgstu žanrą, o jums nauda tokia, kad galiu pasakyti, žinoma, subjektyvią nuomonę. Ir štai, „Paskutinė ponia Periš“ man iš tų geresnių. 

Tačiau pradėsiu nuo trūkumų, kurie gali nulemti jūsų nenorą skaityti. Atsiprašau. Pirmas trūkumas – knyga nuspėjama. Istoriją pasakoja dvi moterys. Viena norėtų tapti ponia Periš ir daro viską, kad tik suviliotų gražuolį milijonierių Džeksoną. Ir su žmona susidraugauja, ir su dukromis, ir pas jį įsidarbina… Antroje knygos pusėje pasakotojas keičiasi ir istoriją matome ponios Periš akimis. Va ta antra dalis ir buvo gana nuspėjama. Aš jau gerokai anksčiau įtarinėjau, kur viskas nuves. 

Antras trūkumas – ištęstumas. Nors man knyga tikrai neprailgo, bet buvo tikrai daug trypčiojimo vietoje, kurį autorė galėtų išnaudoti įtampos kėlimui. Tiesiog įspėju.

O privalumai? Svarbūs! Rašytoja, sukūrusi nuspėjamą pasakojimą, sugebėjo mane laikyti. Laikyti smarkiai, taip, kad norėčiau skaityti vietoje visų kitų darbų. Man taip nutinka retai. Na ir kas, kad žinojau, ką sutiksiu už posūkio, ta kelionė nebuvo nuobodi. Atvirkščiai, su smalsumu stebėjau, kaip viskas vyksta, o kas bus toliau tapo nereikšminga. 

Kaip jau sakiau, tokių trileriu daug. Irgi sakiau, kad šis man pasirodė iš geresnių. Puikiai tinka vakarui be įsipareigojimų :). Gana įdomus personažas man pasirodė pats Džeksonas. Gaila, kad niekas jam nesuteikė žodžio.

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, bet nebuvo ir labai blogai, nepatinkančių knygų aš nebaigiu, 2 – tikrai gera, nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, osom, wow, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Oficialiai: aprašymas leidyklos „Balto leidybos namai“ puslapyje. 

Puslapių skaičius: 400
Knygos kilmė: knygą padovanojo leidykla „Balto leidybos namai“
Perskaityta: 2020 09 24
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram
Panašios knygos: Greer Hendricks, Sarah Pekkanen „Kita moteris“, B. A. Paris „Anapus uždarų durų“, B. A. Paris „Palūžusi“, Nova Lee Maier „Gimdyvės padėjėja“, Victoria Helen Stone „Aš, Džeinė“, Teresa Driscoll „Draugė“
Knygos žanras: psichologinis trileris.

 

+ There are no comments

Add yours