1157(78) Karen Raney „Visi pasaulio vandenys“

Estimated read time 3 min read

Karen Raney „Visi pasaulio vandenys“

Mano komentarai: Kokia jautri, graži ir liūdna knyga! Madi šešiolika ir ji serga vėžiu. Liga agresyvi, šansų beveik nėra. Man patiko, kad autorė nepasirinko to kelio, kuomet manipuliuojama skaitytojų jausmais ir jie verčiami iki pat galo spėlioti ar bus laiminga pabaiga. Ne. Čia yra knyga apie susitaikymą, netektį, jausmus, gyvenimo grožį.

Madi žino, kad mirs. Todėl, jai kyla daug natūralių klausimų. Kodėl tai nutiko jai? Ar tai, kad tėtis paliko dar negimusios reiškia, kad visata jos nenorėjo? Ar yra Dievas? Tuo pačiu Madi yra tik šešiolimentė. Jai rūpi apkalbos, draugių nuotykiai, berniukai, mokykliniai projektai. Taip pat rūpi mama Eva, kurios jausmus Madi stengiasi tausoti.

Eva irgi žino, kad dukra mirs ir jai tenka balansuoti tarp noro nuolat būti su Madi ir ją saugoti ir noro leisti dukrai patirti kuo daugiau. Pirmą meilę, seksą, draugystes, kūrybines kančias. Taip pat Eva tarsi jaučia, kad vienintelė turi teisę gedėti, skaudina kitus, nes nori, kad jiems skaudėtų, taip kaip jai.

Ir dar yra visi kiti žmonės, kuriuos stipriai liečia ši istorija. Tikiu, kad bus daug skaitytojų, kurie sakys, na ir ką? Kas čia įdomaus? Nei veiksmo, nei sukrėtimo. Iš tiesų. Neverkiau. Bet dar ilgai apie knygą galvojau. Man ji pasirodė labai gili tais paprastaisiais žmogiškais jausmais, kurie mane įtikino. Na ir viršelis labai taiklus. Švelnu, lyriška, stipru.

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, bet nebuvo ir labai blogai, nepatinkančių knygų aš nebaigiu, 2 – tikrai gera, nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, osom, wow, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

OficialiaiMadi ir Evą sieja išskirtinis ryšys. Savo jaukiame pasaulyje jos ilgai gyveno tik dviese. Nors jas visada aplanko seneliai ir geriausios Madi bičiulės, o prieš kelerius metus kartu apsigyveno Evos draugas Robinas, jau daugybę kartų Madi ir Eva įsitikino, kad niekas, visiškai niekas negali atstoti mamą ir dukrą jungiančios gijos ar jos nutraukti. Net šešiolikmetei diagnozuotas vėžys. „Visi pasaulio vandenys“ – tai lyg ledas eižėjantis Madi ir Evos gyvenimas, pastangos rasti jėgų drąsiai pasitikti išbandymus, nepalūžti ir neperžengti vienai kitos ribų bei išsaugoti gražiausius mylinčius žmones siejančius jausmus ir atsiminimus. Ypač tada, kai prieš akis po truputį veriasi nebūtis.

PSL: 408
Knygos kilmė: knyga dovanota leidyklos
Perskaityta: 2020 06 19
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram.

+ There are no comments

Add yours