1141(62) Robert Bryndza „Mergina lede“

Estimated read time 2 min read

Robert Bryndza „Mergina lede“

Mano komentarai: Manau, visi skaitantys mano blogą žino, kad esu neabejinga detektyvams bei trileriams. Detektyvai man tinka ne tik geri, bet ir prastesni. Tiesiog su malonumu skaitau, gal tik ne visus galiu teigiamai įvertinti. Mėgstu ir lėtus klasikinius, ir greitus, kokie dabar madingi. Ir elegantiškus tyrėjus, kaip Puaro, ir visus tuos alkoholikus. Bet va, buvau praleidusi Bryndzos kuriamą seriją. Mačiau aš tą „Merginą lede“ ne kartą. Bet gal kažkokios asociacijos su klaikia nesąmone „Ledo dvynės“ susišaukė, ar ką, kad vis nepaėmiau. Neseniai skaitinėdama apie trečią dalį, kurią leidykla greit išleis, o aš paskaitau apie visas naujas knygas, radau gi štai ką: „and won the Dead Good Reader Award for best kick-ass female character“. Best kick-ass character? Įdomu! Ir štai aš perskaičiau pirmąją Erikos Foster tyrimų dalį. Ir, aišku, kad tai malonus atradimas.

Šiaip jau viskas gana standartiška. Yra detektyvė, kuri kankinasi dėl praeities. Nes kitaip būtų kažkokia nesąmonė, ane? Bet ji labai kieta, labai atsidavusi darbui, iš esmės net neturi ir nenori turėti jokio asmeninio gyvenimo. Irgi nieko naujo. Bet na ir kas? Kieta ta Erika ir patiko man jos tyrimas. Kartais norėjosi Erikos paprašyti nustoti psichuoti, nes neadekvatus elgesys neduoda rezultatų, bet ką čia aiškint. Byla ištirta. Griebsiu ir kitas. Kažko inovatoriško nebuvo, sunku jau nustebti, bet kai nuo knygos negaliu atsitraukti, aš ją vertinu gerai.

Oficialiai: Pietų Londono parko tvenkinyje vaikinukas aptinka moters palaikus. Auka — populiari aukštuomenės gražuolė, gyvenusi tobulą gyvenimą. Detektyvė Erika Foster paskiriama vadovauti žmogžudystės tyrimui. Pradėjusi kapstytis giliau, ji įžvelgia ryšį tarp šios žmogžudystės ir trijų pasmaugtų prostitučių — merginų surištomis rankomis lavonai buvo aptikti vandens telkiniuose skirtingose Londono vietose. Erikai artėjant prie tiesos, žudikas artėja prie Erikos. Ankstesnis tyrimas, kuriam vadovavo Erika, beviltiškai nenusisekė… žuvo jos vyras. Inspektorės Foster karjera kabo ant plauko, tad ji privalo susigrumti su asmeniniais demonais ir susiremti su negailestingu žudiku. Ar Erika Foster spės pričiupti nusikaltėlį, kol jis smogs dar kartą?

PSL: 384; Knyga iš Milzinas.lt. Perskaityta: 2020 04 28

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram.

+ There are no comments

Add yours