1127(48) Caroline Kepnes “Tu”

Estimated read time 3 min read

Caroline Kepnes “Tu”

Mano komentarai: Neslėpsiu, mano dėmesį į “Tu” atkreipė bookstagrameriai. Aš tikrai nesu tas žmogus, kuriam kažką reiškia “Netflix” pavadinimas rėkiantis iš viršelio (neturiu prenumeratos, nežiūriu ir jokių alternatyvų). O filmo/serialo kadras ant viršelio mane irgi atbaido. O šiaip visada atrodo, kam skaityti jei žiūrėjai, kam žiūrėti jei skaitei? Ir dar po to bambėti tas ne taip, anas ne taip. Pasaulyje tiek negirdėtų istorijų, kodėl reiktų kartotis? Bet žmonės gyrė. Merginos buvo įsimylėjusios pagrindinį veikėją. Tai ir susidomėjau. Visgi tai persekiojimo trileris, o man tokie limpa!

Ar man patiko ši knyga? Visai liuks. Ar skaityčiau kitą dalį? O, žinoma! Bet tai nereiškia, kad negaliu šiek tiek pakritikuoti, ar ne? Taigi, knygyne dirbantis Džo – čia aš suprantu, kodėl knygų mergaitės susilydė – įsimyli Gvineverę. Ir pradeda ją sekti įtikėjęs, kad ir mergina jam jaučia tokius pačius jausmus. Kadangi Džo toks psihopatas, tai jam nieko nereiškia nužudyti tuos, kurie trukdo šiai meilei. Ir va, siužetas gal ir neoriginalus, bet vertas dėmesio ir įtampos. O štai įtampos man trūko. Ok, mėgau Džo. Taip, man buvo įdomus tas sekiojimas, visos priemonės, kurių jis ėmėsi. Tačiau aš norėjau kiekviename puslapyje bijoti ar bent jaudintis. Na, dėl merginos. Arba sirgti už blogiuką. O toks įdomus personažas Bekės akivaizdoje pasidarydavo mėmė. Panelė irgi ne iš įdomiųjų, tokia prieštaravimų kratinys. Lyg aistringa nimformanė, lyg pastumdėlė. Tačiau viską gelbėjo Niujorkas, knygynas, rašymas. Ir apskritai nebuvo blogai. Tiesiog trūko aštrumo ir įtampos. Persekiojimo trileryje ne vieta mintims, kad jau truputį nuobodoka darosi.

Taigi, laukiu kitos dalies, tikiuosi autorė įsibėgėjo :).

OficialiaiDaili rašytojos karjeros siekianti studentė, vos pravėrusi knygyno duris, iškart patraukia už prekystalio stovinčio Džo Goldbergo dėmesį. Paslapčia nužvelgęs merginos duomenis, šiai atsiskaitinėjant kortele, jis padaro tai, ką tokiu atveju turbūt padarytų kiekvienas: paguglina jos vardą ir pavardę. Vaikinas akimirksniu išsiaiškina, kad Niujorke gyvena tik viena Gvineverė Bek. Ji turi viešą feisbuko paskyrą ir nuolatos tvytina taip suteikdama visą reikalingą informaciją apie save: draugams ji tiesiog Bekė, studijuoja Brauno universitete, gyvena prestižinėje Banko gatvėje ir šį vakarą praleis bare Brukline – puiki proga „netikėtam“ pasimatymui. Džo nepastebimai ima brautis į Bekės gyvenimą ir pamažu pasiekia savo – įgijęs merginos pasitikėjimą, iš persekiotojo tampa jos vaikinu. Dabar jis pasirengęs būti tobulu vyru ir pašalinti visas kliūtis, stojusias skersai kelio, – net jei prireiks ką nors nužudyti…

PSL: 448; Leidyklos dovana. Perskaityta: 2020 03 25

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram.

1 Comment

Add yours

+ Leave a Comment