1089(10) L.J. Ross “Hevenfildas”

Estimated read time 2 min read

L.J. Ross “Hevenfildas”

Mano komentarai: L.J. Ross knygos yra visiškas detektyvų makdonaldas: greitos, paprastos, skanios ir visada žinau ką gausi. To kaip ir užtektų, ką čia dar komentuoti?

“Hevenfildas” yra trečia serijos apie detektyvą Rajeną dalis. Visos knygos turi bendrus veikėjus ir net pagrindinį bendrą blogietį – Ratą. Ratas yra sekta garbinanti šėtoną ir apimanti nemažai įvairių, aukštas pareigas užimančių, žmonių, kuriems lengva kaišioti pagalius į nusikaltimų, kuriuos patys ir padaro, tyrimus.

Man šie detektyvai labai pagelbėja užėjus neskaitadieniams. Nereikia čia galvoti, nepaisant to, kad aukos žudomos, nėra tokios juodumos, kaip skandinavų detektyvuose. Veikėjai linksmi, nors autorius ir bando pripiršti praeities demonus. Tačiau, kaip jau sakiau – tai makdonalas. Nieko netikėto, nieko įmantresnio, nieko per daug stebinčio. Užbėgai, surijai mėsainį, užkandai bulvyčių ir leki toliau. Tik bėda, kad aš visai mėgstu greitą maistą. Kaip pliusą galiu įvardinti tai, kad veiksmas vyksta įdomiose vietovėse, apie kurias norisi pagūglinti ir pasižiūrinėti vaizdų.

Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Oficialiai: Atokioje Hevenfildo bažnyčioje aptikus negyvėlį, šalia jo per daugybę mylių aplink atsiduria vienintelis žmogus — detektyvas vyresnysis inspektorius Rajenas. Ginklo nėra, motyvas nežinomas, įtariamųjų nerasta. Jau ir taip laikinai nušalintas nuo pareigų Kriminalinių tyrimų skyriuje, Rajenas privalo sunkia kova atgauti savo gerą vardą. Tačiau netrukus pavojus ima grėsti ne tik jo karjerai — vienas po kito miršta žymiausi paslaptingojo „Rato“ nariai. Kažkas trokšta matyti Rajeno vardą aukų sąraše, o jam pačiam, norint išvengti mirties, teks atpažinti kolegų gretose įsisukusį velnią. Kol dar ne vėlu. Rajeno nelaimei, velnias atrodo lygiai taip pat, kaip ir bet kuris žmogus…

PSL: 320; knyga iš bibliotekos; Perskaityta: 2019 12 13

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram.

Dar viena vieta, kur rašau apie knygas: www.venividi.lt/straipsniai/category/knygos/

+ There are no comments

Add yours