1086(7) Nick Spalding “Riebus šansas”

Estimated read time 3 min read

Nick Spalding “Riebus šansas”

Mano komentarai: Rodydama bibliotekos knygas minėjau, kad šią pasiėmiau “ant bajerio”. Mačiau kažkas sakė, kad nuobodi ir nebaigė skaityti, tad aš per daug nesitikėjau, nors aprašymas it žadėjo smagią istoriją. Iš tiesų, perskaičiusi, galiu pasakyti, kad tikrai daug juokiausi. Aš įsivaizduoju, kad žmonėms, kurie neturi problemų su svoriu, ši knyga gali pasirodyti perdėta, netikroviška, išpūsta ir visai nejuokinga. Bet tie kiti – storuliai – juoksis kartu su veikėjais, kaip juokiausi ir aš.

Istorija paprasta. Pora nugalėjusi svorio metimo realybės šou gaus daug pinigų. Zoja su Gregu imasi šio šiaudo ir visą laiką rašo dienoraštį, kurį mes ir skaitome. Ir ką galiu pasakyti? Įtikino! Nes ir pati esu pliusinė, niekaip to svorio nenumetanti. Ar teko susidurti su situacija, kai greitosios mados parduotuvėse tiesiog nebėra tavo dydžio? Teko! Į Zaros XL aš net vienos kojos neįkišu. Ar teko besimatuojant rūbą įstrigti per mažoje suknelėje? Teko! Ar teko laikytis kopūstų dietos su visomis pasekmėmis? Teko! O baisėtis savo nuotraukomis? Žinoma! O prisipirkti visokių niekučių, kurie padės greitai suplonėti? Taip! O išgirsti labai nemalonių replikų? O kaip gi! Pažįstama, o kadangi visos situacijos aprašytos su humoru, tai knyga man ir patiko.

Tačiau tai lengvas skaitaliukas su ryškiais minusais. Pvz., tiek Zojos, tiek Grego dienoraščiai man pasirodė vienodi. Ta prasme, juos rašo skirtingi žmonės, kurie, kaip minima, turi nevienodą patirtį teksto kūrime, bet skamba taip, lyg tiek žmonos, tiek vyro pasakojimus būtų rašęs tas pats žmogus. Čia autoriui nepavyko sukurti skirtingų personažų. Pabaiga – savaime suprantama – nuspėjama. Bet man buvo smagu, o ir sukrimtau per du prisėdimus, beveik taip pat greitai kaip tas spurgas.

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Oficialiai: Susipažinkite su Zoja ir Gregu Miltonais, sutuoktiniais, kurie šiek tiek apsileido. Koledže Zoja buvo gražuolė, bet per keliolika metų priaugo trisdešimt kilogramų ir išbarstė savigarbą. Laikai, kai Gregas žaidė regbį, liko seniai praeityje, po nesuskaičiuojamomis alaus pintomis ir vištienos troškinio puodais. Kai radijo stoties vedėja ir geriausia Zojos draugė Eliza papasakoja jiems apie naująsias varžybas, tai atrodo kaip tobula galimybė pakeisti gyvenimą. „Riebiame šanse” susikaus šešios nutukusios poros, o pora, kuri bendrai numes daugiausia svorio, išeis su įspūdingu 50 000 svarų prizu. Taip prasideda šeši apgailėtinų kančių, ašarų ir nusivylimo mėnesiai, kurie galbūt taps geriausiu Miltonams kada nors nutikusiu nuotykiu. Šioje nuotaikingoje bestselerių autoriaus Nicko Spaldingo knygoje — taiklus žvilgsnis į mūsų gyvenimą.

PSL: 288; knyga iš bibliotekos; Perskaityta: 2019 12 06

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram.

Dar viena vieta, kur rašau apie knygas: www.venividi.lt/straipsniai/category/knygos/

+ There are no comments

Add yours