1065(91) Bo Svernstrom “Aukos”

Estimated read time 3 min read

Bo Svernstrom “Aukos”

Mano komentarai: Detektyvas/trileris mano rankose? Tai aišku, kad skaitysiu! Tik va ar gebės nustebinti, ar patiks? Su tuo nustebinimu sunkoka. Ne todėl, kad knygos būna prastos, bet aš jau tiek jų skaičiau, kad suprantu – dviračio čia neišrasi. Siužetuose bus panašumų, nusikaltėlius nuspėsiu, ne todėl, kad autorius buvo negudrus, bet todėl, kad jau žinau, kur suslėpti kabliukai. Dažniausiai lieka tikėtis tik kokybiškai kuriamos įtampos ir pačio paprasčiausio malonumo.

Ir ką “Aukos”? Tikrai paliko neblogą įspūdį. Pradžia buvo daugiau mažiau kaip ir visada. Kažkas kažką nužudė. Policininkai, dažniausiai patys šiokie tokie keistuoliai. Tiria. Kažką įtaria, kažkur nueina ne tais pėdsakais, kažką vėl įtaria, truputį asmeninių peripetijų, nervina žurnalistai ir t.t. Gana girdėta, bet nepasakyčiau, kad neįdomu, nes aš detektyvus mėgstu ir man smagu. Šiokio tokio įdomesnio gūsio įpūtė knygos vidurys. Čia istorija pradedama pasakoti nusikaltėlio akimis, jau, kaip ir aišku, kas jis ir atmosfera kuriama taip, kad imi nori nenori kiek simpatizuoti ir “sirgti” už blogiuką, bet ai, pala, gi policininkų pusė irgi gana simpatiška, tai kaip čia bus? Beje, man pačiai buvo smagu, kad labai teisingai nuspėjau vieną detalę, kuri vėliau teisingai leido nujausti pabaigą. Detektyvinės istorijos man yra kaip galvosūkiai, aš visai savimi džiaugiuosi, kai pavyksta “pagauti” kabliukus.

Apibendrindama galiu pasakyti, kad nors čia nebuvo mano mylimiausių rašytojų lygis, bet tikrai dovanojo smagių skaitymo valandų, nesinorėjo atsitraukti ir džiaugiausi, kad knyga stora.

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Oficialiai: Šioje tamsioje istorijoje viskas yra ne taip, kaip atrodo. Daržinėje šiauriau Stokholmo randamas šiurpiai sužalotas vyro kūnas. Nusikaltimo vietą apžiūrinčius kriminalistus ištinka šokas, kai pamato, kad nukankintasis vis dar gyvas. Toks ir buvo užpuoliko planas ar jis tiesiog suklydo? Netrukus auka keistomis aplinkybėmis miršta ligoninėje. Aptikus antrą panašiai nukankintą vyrą tampa aišku – tai nebus paprasta byla. Abu nužudytieji yra nusikaltėliai, tad gal taip kriminaliniame pasaulyje suvedamos sąskaitos? Aukų daugėja, o komisarui Karlui Edsonui ir jo komandai kyla įtarimų, kad jas sieja visai kitoks ryšys. Vis naujų klausimų tyrėjams užduoda ir apie žmogžudystes rašanti žurnalistė Aleksandra Bengtson. Kažkodėl ji žino informaciją, prieinamą tik kriminalistams. Kas sieja nužudytuosius ir kodėl būtent jie pasirinkti taikiniais? Ar tai – serijinio žudiko darbas? Ir kas iš tiesų yra auka, o kas – nusikaltėlis?

PSL: 480; knyga dovanota leidyklos; Perskaityta: 2019 09 10

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram.

Dar viena vieta, kur rašau apie knygas: www.venividi.lt/straipsniai/category/knygos/

+ There are no comments

Add yours