1063(89) Joy Fielding “Bloga duktė”

Estimated read time 3 min read

Joy Fielding “Bloga duktė”

Mano komentarai: “Nekaltoji Žmona”, “Anyta”, “Bloga duktė” – trys vienos leidyklos knygos, kurias kartu parsinešiau namo. Visos pristatomos kaip trileriai. Tai bet moteriškių suvažiavimas, pagalvojau, tikras giminės balius. Iš aprašymų visos knygos įdomios. Viršeliai turi panašumo. Tai kaip žinoti, kuri gera, kuri bloga, o gal jos vienodos? Tik skaityti! “Nekaltoji Žmona” įtraukė ir radau vieną kitą gyvenime matytą situaciją. “Anyta” apskritai viena geresnių knygų apie šeimos santykius. Užkrėčiau kelis žmones, visiems taip pat patiko. O va “Bloga duktė” atitinka pavadinimą. Bloga. Tiesa, turiu priminti, kad aš neskaitau knygų iki galo, jei man visai nepatinka, todėl jei jau įveikiau, reiškia, kad kažką turėjo.

Robina sulaukia skambučio, kad jos tėvas, pamotė ir šios dukra yra sužeisti ir guli ligoninėje. Dėl šių priežasčių grįžta į gimtąjį miestą iš kurio pabėga ir yra priversta bendrauti su giminėmis, kurių nemėgsta. Pvz., ciniška seserimi. Manęs visai neįtraukė pagrindinės veikėjos vidinės problemos, nes atrodė, kad jos išgalvotos, tik tam, kad būtų, nes taip knygose reikia. Dialogus autorė bandė parašyti kandžius, bet jie buvo nenatūralūs. Istorijos atomazga juokinga, visiškai neįtikinama ir toks jausmas, kad čia iš viso trilerio parodija.

Kas buvo gero? Įdomus personažas man pasirodė Robinos sesuo. Jai šiek tiek simpatijos pajutau. ĮIr šerifas ne toks jau blogas pasirodė. Įdomu buvo galiausiai sužinoti, kas gi čia ir kodėl yra bloga duktė, tai yra visų ir visas paslaptis. O ir šiaip – greitai sukrimtau. Visgi, jei neskaitėte nei vienos iš mano minėtų trijų knygų, tai pradžiai rekomenduoju čiupti tas kitas moteriškes. Kaip diena ir naktis :).

Mano įvertinimas: 1/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Oficialiai: Kaip atskirti melą, kuriuo norisi tikėti, nuo tiesos, kurios verčiau nežinoti? Išgirdusi šiurpią žinią, kad tėvas, jauna jo žmona ir dvylikametė podukra buvo sunkiai sužeisti per ginkluotą apiplėšimą, Robina priversta grįžti į gimtąjį miestą, iš kurio stengėsi pabėgti kuo toliau. Tėvo valdingumas, arogancija ir nuolatinė neištikimybė, mamos liga ir mirtis, nevykusiai susiklostę sesers ir brolio likimai suskaldė šeimą. Robiną vis dar kankina kaltė, panikos priepuoliai ir nepasitikėjimas mylimu vyru. Kol ligoninėje tėvas kovoja už savo gyvybę, o policija nesėkmingai bando aiškintis nusikaltėlių tapatybes, Robina bando atkurti santykius su artimaisiais. Bet… Šioje šeimoje visi turi ką slėpti.
Ir jaunoji tėvo žmona Tara.
Ir pagiežingoji Robinos sesuo Melanija.
Ir jaunėlis jų brolis Alekas.
Ir net autistas Melanijos sūnus Landonas…

PSL: 416; knyga dovanota leidyklos; Perskaityta: 2019 09 06

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram.

Dar viena vieta, kur rašau apie knygas: www.venividi.lt/straipsniai/category/knygos/

+ There are no comments

Add yours