1052(78) M.J. Arlidge “Lėlės namas”

Estimated read time 2 min read

M.J. Arlidge “Lėlės namas”

Mano komentarai: Su šia knyga viskas yra paprasta. Arba jums patinka autorius ir Helenos Greis serija, arba ne. Man patinka. O atskiros knygos jau tik smulkmena.

Šį kartą žudikas grobia juodaplaukes merginas ir jas uždaro į imituotą lėlių namelį. Jei šios elgiasi ne taip, kaip tikisi, gi nužudo ir ieško kitos. Va tokį beprotį reikia ir pagauti. O prieš tai suprasti kas jis toks.

Detektyvas labai tipinis: dramos bei intrigos policininkų darbe, pasistumdymai su valdžia ir žiniasklaida, paslapčių ir blogų patirčių turintys pagrindiniai tyrėjai. Nieko naujo, bet nieko ir nuobodaus. Kaip jau sakiau, jei patinka autorius ir serija, tai naują išleistą knygą sukremti su malonumu ir lauki kitos. Daug įdomiau, kodėl skaityti renkasi tie, kuriems nepatiko “Eni Beni” ir “Juoda Širdis”.

Tiesa, jei jau visai sąžiningai, tai neprilygsta Nesbo, Marsons ar Bjork. Tačiau lenkia daugelį vidutinybių.

Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Oficialiai: Pagaliau ji suprato, kad tėra jo žaisliukas. Jo žaislas šitame lėlės name.
Rubė, kankinama praėjusios nakties linksmybių padarinių, pabunda keistame kambaryje, kur dienos šviesa neprasiskverbia net pro menkiausią tarpelį. Keista, tačiau ji puikiai prisimena, kad vakar užmigo savo lovoje…
Atokiame paplūdimyje randamas jaunos moters kūnas, ten pragulėjęs ne vienus metus. Jos išvaizda, net ir po tiek metų, praleistų šaltame smėlyje, neįprastai traukia akį: plaukai – anglių juodumo, o akys – didelės ir mėlynos. Mirusios merginos nepasigedo nei šeima, nei draugai. Kas keisčiausia, net jos šeima iki šiol vis dar reguliariai gauna SMS ir tviterio žinutes. Kažkas nenori, kad būtų išsiaiškinta, jog ji nebegyva. Detektyvė Helena Grace iškart sumeta: tai – ne naujoko darbas.
Dingsta jauna mergina, randama kita negyva – ar tai serijinio žudiko darbas? Koks jo motyvas?
Detektyvė suvokia, jog susidūrė ne tik su klastingu, preciziškai dirbančiu, bet ir itin kantriu žudiku. Ji pasitelkia visą išmonę, stengdamasi jį sučiupti, nes laikas nėra pagrobtosios sąjungininkas…

PSL: 368; knyga elektroninė iš “Milžino”; Perskaityta: 2019 07 22

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram.

Dar viena vieta, kur rašau apie knygas: www.venividi.lt/straipsniai/category/knygos/

+ There are no comments

Add yours