1048(74) B. A. Paris “Grąžink mane”

Estimated read time 3 min read

B. A. Paris “Grąžink mane”

Mano komentarai: Man patiko dvi kitos autorės knygos. Žinau, kad “Palūžusi” daug kam nelabai, bet man gal net geresnė už “Anapus uždarų durų”. Nieko keisto, kad labai norėjau paskaityti ir “Grąžink mane”. Ir jei reiktų išreikšti nuomonę trumpiausiu įmanomu būdu, tai sakyčiau:

– meh.

Visai neįdomi.

O aprašymas intriguojantis! Prieš daugiau nei dešimt metų dingo Fino mergina. Po kažkiek laiko jis susitaikė, ėmė gyventi toliau ir taip jau atsitiko, kad susipažino su merginos seserimi. Įsimylėjo ir pradėjo naują gyvenimą. Tik va, vos jie oficialiai paskelbė apie sužadėtuves, pasipylė keisti dalykai. Tai mergaičių vaikystės žaisliukas ant laiptų, tai keisti laiškai, o ir žmonės sakė matė dingusiąją. Nesakykit, nors ir girdėta, neoriginalu, bet vistiek tokios istorijos intriguoja.

Tik va, šį kartą autorei sunkiai sekėsi išlaikyti dėmesį. Knyga atrodė tarsi ištęsta, veikėjai nuolatos tampėsi (primena vaikiškus užsispyrimus: tu pasakyk, ne tu, ne tu pirmas, ne geriau tu), nieko nevyksta, nebaisu, o galiausiai net nebesmalsu. Na ir pabaiga man pasirodė nesąmoninga. Taip, skaitydama daug trilerių ir detektyvų, aš pastoviai susiduriu su psichais. Ir neretai jų elgesys turi kažkokių, tegul ir nežmoniškų, bet šiek tiek logiškų motyvų. Šiuo atveju viskas taip tiesiog šiaip sau. Pasistumdymas, pasilyginimas kas gražesnis ir mylimesnis. Be prasmės. Žinoma, čia tik mano nuomonė, bet palyginus su kitais autorės trileriais, šis buvo ne tik blogiausias, bet ir šiaip labai nuobodus.

Mano įvertinimas: 1/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Oficialiai: Finas ir Leila – jauni ir įsimylėję, visas gyvenimas jiems dar prieš akis. Kartą naktį grįždamas su Leila iš atostogų Prancūzijoje Finas užsuka į poilsio aikštelę ir trumpam palieka mylimąją automobilyje vieną. Po kelių minučių grįžęs pamato, kad jos nebėra. Apie tai Finas papasakoja policijai. Tai tiesa, bet, deja, ne visa.
Po dvylikos metų Finas – jau sukūręs naują gyvenimą su Elena, Leilos seserimi. Staiga jis sulaukia keisto telefono skambučio. Kažkas sakosi matęs Leilą. O vieną dieną prie namų Elena randa medinę matriošką – kadaise vaikystėje jodvi su Leila turėjo jų po visą komplektą. Kas čia vyksta? Ar tikrai Leila grįžo? Jei taip, ko ji nori? Ir ką gali papasakoti apie tą naktį, kai netikėtai pradingo?

PSL: 328; Elektroninė knyga iš “Milžino”; Perskaityta: 2019 07 14

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram.

Dar viena vieta, kur rašau apie knygas: www.venividi.lt/straipsniai/category/knygos/

+ There are no comments

Add yours