1028(54) Victoria Helen Stone “Aš, Džeinė”

Estimated read time 3 min read

Victoria Helen Stone “Aš, Džeinė”

Mano komentarai: Gerai, kad nepuoliau šios knygos aprašinėti vos perskaičiusi. Mat praėjo kelios dienos ir galiu pasakyti, kad susigulėjus įspūdžiams aš apie ją galvoju geriau nei iš pradžių.

Didžioji dalis siužeto yra atskleista anotacijoje. Džeinė nėra ta, kuo dedasi. Pasiėmusi atostogas tikrai gerame darbe, ji įsikūnija į paprastutę duomenų rinkėją eilinėje įmonėje. Tikslas aiškus – suvilioti savo vadovą, išsiaiškinti jo silpnąsias vietas ir nubausti už pačios Džeinės skaudžią netektį. Tad didžiąją knygos dalį netikėtumų nebus ir skaitysime, kaip merginai sekasi įgyvendinti planą. Beje, Džeinė nėra paprasta kerštinga moteris. Ji – sociopatė. O tokie žmonės nejaučia empatijos bei kaltės, nors vienoje kitoje vietoje Džeinės jausmai suvirpa. Prisipažinsiu, kad man sociopatai labai patinka. Jaučiu trauką, šiek tiek pavydžiu ir visada su įdomumu skaitau istorijas, kuriose veikia tokie žmonės. O autorė nuobodžiauti neleido ir nors didelių intrigų nekūrė, bet mokėjo išlaikyti dėmesį.

Iš pradžių man norėjosi kažko aštresnio, čia gi psichologinis trileris, tad duokit smurto, duokit įtampos, galvojau. Tačiau vėliau supratau, kad stiprioji pusė yra realistiškumas. Jei prasidėtų žudynės, tai apie knygą galvočiau, kaip apie fantazijos vaisių ir manęs ji taip stipriai nepaliestų, nes skaitydama daug detektyvų jau moku atsiriboti nuo žiaurumo. Tačiau Džeinės pasirinkti būdai pasirodė realūs, pritaikomi gyvenime ir, kas svarbiausia, veiksmingi. Tad galutinai manau, kad ši knyga puiki.

Beje, katytė knygoje irgi buvo, tad mano nuotrauka nėra visai ne į temą. Tiesa, ten ji irgi tokia sociopatė, visai nepanaši į maniškes. Taigi, jei norit trilerio, bet jau pavargot nuo perdėto smurto ir žiaurumo, atkreipkit dėmesį į šią. Tiesa, nesakau, kad čia rasite vien gėlytes ir drugelius, mat Džeinė ne be priežasties nusprendė žlugdyti tą vyruką :).

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

OficialiaiJos kerštas bus lėtas ir saldus.
Džeinė puikiai pritampa Mineapolio draudimo kompanijoje: patraukli, bet neįdomi dėl savo gėlėtų suknelių, pietų dėžučių ir gerai atliekamo nekvalifikuoto darbo. Ji – būtent tokia moteris, kokia patinka vidutinio lygio vadovui Stivenui Hepsvortui, – romi, nuolanki, tirpstanti nuo jo rodomo dėmesio. Tačiau niekas nė nenutuokia, kas iš tiesų yra toji Džeinė. Ypač Stivenas.
Po pilkos pelytės įvaizdžiu slepiasi moteris, pasiryžusi viskam: ji gundys ir leisis sugundoma, slėpsis ir seks, įsilies į Stiveno šeimą ir sužinos bjauriausias jo paslaptis. Džeinė bet kokia kaina išsiaiškins, kas jam svarbiausia. Tada galės visa tai atimti.
Kaip jis kadaise atėmė iš jos.

PSL: 320; Knyga dovanota leidyklos; Perskaityta: 2019 06 06

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram.

Dar viena vieta, kur rašau apie knygas: www.venividi.lt/straipsniai/category/knygos/

+ There are no comments

Add yours