1021(47) Zara Stoneley “Vestuvių svečias”

Estimated read time 3 min read

Zara Stoneley “Vestuvių svečias”

Mano komentarai: Aš tikrai labai mėgstu linksmas romantines knygas. Tokias, kaip Bridžita Džouns. Tokias, kokias rašo Kinsella. Nieko labai jau ten ypatingai prasmingo, bet vis pakrizeni sau tyliai. Tik va tikra bėda, kad panašių istorijų retai pasitaiko. Pvz., Bridžitą labai daug kas kopijavo, bet nesugebėjo perteikti to smagumo. Kinsellos įtaką kartais taip pat aptinku, bet viskas atrodo dirbtina. Tad atkreipiu dėmesį į naujų romantinių knygų aprašymus. Jei tai kažkas panašaus į Norą Roberts – apeinu. Jei tikiuosi linksmo skaitalo – bandau.

“Vestuvių svečias” gi nedavė man tai ko tikėjausi iš aprašymo. Autorė labai norėjo pasirodyti šmaikšti, sukūrė įdomių situacijų, bet tiek dialogai, tiek vidinės pagrindinės veikėjos mintys man atrodė neįtikinamos. Na žinote, būna šauni juokelį ir visi išlūžta. Čia taip nepasisekė. Istorija paprasta. Merginą dėl kitos paliko vaikinas. Dabar jo brolis ir paliktosios geriausia draugė tuokiasi. Tad žinoma eks porelė dalyvaus vestuvėse. Tik jis su savo nėščia drauge, o ji neturi su kuo, tad nusisamdo gražuolį aktorių. Manau iš tokio siužeto numanote, kaip viskas klojasi ir kuo baigiasi. Jokių staigmenų. Tad mane šiek tiek net erzino intrigos nebuvimas. Na žinote, koks nors įsimylėjimas, tada milžiniškas susipykimas, o po to aaawww! Tai čia taip labai minimaliai bandyta į tą pusę eiti, bet šiaip meilės linija klostėsi itin sklandžiai, net neįdomu.

Ko galima pasimokyti iš tokios knygos? Tiesiog prisiminti, kad neverta dėl kitų žmonių atsižadėti savęs. Samanta (pagrindinė veikėja) susidėjusi su savo ex prarado geriausias savybes: linksmumą, spontaniškumą, gyvenimo džiaugsmą. Samdytas vaikinas jai padėjo atrasti savo žavesį ir pamilti save. Banalu, oi banalu, bet neblogiau nei kokia savipagalbos knygelė. Na ir galiausiai, juk tai meilės romaniukas, prisėdi savaitgalį, pasidedi bliūdą braškių ir viską sukremti. Tad nėra ką ir kritikuoti. Būna geriau, bet laiką praleidau smagiai.

Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Oficialiai: Samanta Dženkins tokia laiminga: ji pakviesta tapti vyriausiąja pamerge geriausios draugės vestuvėse!  Tačiau yra trys problemos:
1) Vyriausiuoju pabroliu taps buvęs jos vaikinas Lajamas.
2) Naujoji Lajamo draugė laukiasi.
3) Samanta pasigyrė turinti naują vaikiną, o tai nėra tiesa. 
Taigi, Samei lieka tik viena protinga išeitis – ji nusisamdo profesionalą.
Aktorius Džeikas Porteris atitinka visus reikalavimus: yra vienišas, žavus ir… nebrangus. Samanta neabejoja priėmusi tobulą sprendimą – jokių saitų, jokio širdies skausmo ir, tikėtina, saugi paslaptis.
Vis dėlto savaitė su Džeiku Škotijos aukštumose tampa keblesnė, nei ji tikėjosi…

Gairės sau: KPS: 480  Kn 2019 05 18

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram.

Dar viena vieta, kur rašau apie knygas: www.venividi.lt/straipsniai/category/knygos/

+ There are no comments

Add yours