1013(39) Meg Rosoff “Taip dabar ir gyvenu”

Estimated read time 3 min read

Meg Rosoff “Taip dabar ir gyvenu”

Mano komentarai: Žinote, man labai patinka šios knygos pavadinimas. Taip dabar ir gyvenu, norisi prirašyti po kiekvienos minties. Neseniai viena leidykla pasiūlė man pabendrauti su kitais knygų blogeriais ir pasisemsi gerų pavyzdžių. Prajuokino, bet nepasakosiu kodėl, per 10 bloginimo metų čia visko yra nutikę. Tad taip dabar ir gyvenu.

Pati knygelė lyg ir skirta jaunesniam amžiui, gana plona, bet labai koncentruota ir nė kiek nevaikiška. Mat apie karą, o čia visas vaikiškumas išdulka, kuomet reikia prasimanyti kaip pavalgyti, ar tiesiog pasislėpti nuo kareivių.

Įdomu tai, kad karas vyksta šiuolaikiniame pasaulyje, bet nėra labai tiksliai aišku, kas su kuo kariauja. Tėvai išsiunčia Deizę iš NY į Angliją, kuri ji turėtų pasitaisyti nuo valgymo sutrikimų. Čia ji patenka į labai keistą pusbrolių šeimynėlę, o jų mama, mergaitės teta, iš karto išvyksta į užsienį palikusi visus juos tvarkytis patiems. Trumpam, tik va, kad prasideda karas. Trumpa istorija sutalpina pirminį netikėjimą, palaipsninį visų susisiekimo priemonių praradimą, šeimos narių išskyrimą, žudynes “lygioje vietoje”, bėgimą, badavimą, laukimą. Ir dar pusbrolių meilę, kas labai papiktino keletą “Good Reads” apžvalgininkų. Ne tai šokiravo, kad paaugliai turėjo žiūrėti į žudomus žmones, ne tai, kad šalo, sirgo, valgė tik bulves, ne tai, kad prarado artimuosius, o tai, pusbroliai įsimylėjo. Ak, žavu.

Kaip jau sakiau, nepaisant gana jauno veikėjų amžiaus, ta knyga man nepasirodė vaikiška. Visai norėčiau, kad būtų trigubai storesnė bei detalesnė.

Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

OficialiaiJeigu nebuvai kare ir nori žinoti, per kiek laiko apsipranti netekęs visų artimų žmonių, kurių tau reikia ir kuriuos myli, tai galiu atsakyti – su tuo apsiprasti neįmanoma. Žmonija ruošiasi Trečiajam pasauliniam karui. Tačiau, Deizei atvykus į mažą Anglijos miestelį aplankyti pusbrolių, visos negandos lieka už nugaros. Noru gyventi trykštantys paaugliai džiaugiasi idile, bet karo atgarsiai pasiekia ir juos: suirutė atskiria Deizę nuo giminaičių ir nubloškia į žiauraus karo gniaužtus. Kaip išlikti sužvėrėjusiame pasaulyje ir neprarasti vilties? Deizė sužino, kad į priekį veda tik visa nugalinti meilė.

Gairės sau: KPS: 176 Kn 2019 05 01

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram.

Dar viena vieta, kur rašau apie knygas: www.venividi.lt/straipsniai/category/knygos/

+ There are no comments

Add yours