204(95) John Ajvide Lindqvist "Įsileisk mane"

John Ajvide Lindqvist “Įsileisk mane”
Mano įvertinimas: 3/3 (1 – šūdas, 2 – gera, 3 – super).
Mano nuomonė: knyga apie vampyrus rašyta skandinavo. Ir dar tokio visai dailaus (nuotrauką įkeliu įrašo pabaigoje). Kas gali būti geriau? O geriausia tai, kad istorija įdomi. Daug įvairaus amžiaus personažų. Tiesa paauglių problemos šiek tiek priminė Jodi Picoult knygas. Bet tik šiek tiek. Tik įveikusi 2 trečdalius storo skaitalo pradėjau daugiau mažiau numatyti galimą pabaigą. Nors vis tik buvo nežinios kas nutiks tiems vaikams. Nebuvo super herojų. Vampyrizmas paremtas klasikiniais drakuliniais vampyrais (tai yra nėra gerųjų vampyrų, kurie nevalgo žmonių, kaip dabar madingose knygose). Vienu žodžiu gera, įtempta, įdomi istorija. Parsisiunčiau ir filmą. Atsiliepimai mačiau neblogi.
Oficialiai: 1981 m. rudenį Blakeberge, viename nykiame Stokholmo priemiestyje, randamas paauglio lavonas visai be kraujo. Ritualinė žmogžudystė? „Ilgai lauktas kerštas“, – viliasi dvylikametis Oskaras, kasdien mokykloje kenčiantis žiaurias patyčias. Bet jo galva užimta kitkuo. Į kaimynystę atsikraustė nauja mergaitė. Keista mergaitė. Ji nėra mačiusi Rubiko kubo, bet per kelias valandas išmoko jį sudėti, nuo jos sklinda keistas mirties kvapas, ji nelanko mokyklos ir pasirodo tik vėlai vakare… Kuo baigsis keista jų draugystė? Kaip pakeis miestelį žinia, kad kažkur netoliese gyvena „kiti“?
Romane „Įsileisk mane” nėra įprastų klišių apie vampyrus. Tai žingsnis už tviskančio auksinio ABBA stereotipo į Švedijos šešėlius, kur aibė veikėjų kovoja su savo morale. Tai pasakojimas apie žmones, gyvenančius greta nemirtingųjų, apie draugystę ir tai, kaip tampama suaugusiais.
Puslapių skaičius: 608
Knyga mamos.
Perskaityta 2010 08 05
Autorius:

7Comments

Add yours
  1. 1
    SilverWoof

    Šią knygą įsigyjau pačią pirmą šiais metais (lenktyniavau su drauge kas greičiau įsigys). Tačiau pačios knygos taip ir napaliečiau… Vis dar tebedulka spintoje. Matyt reiks išsitraukti ją. Ar ji tikrai verta skaitymo? 600 lapų daug…

  2. 2
    Salomėja

    Už saulėlydžius tikrai geriau. Ir knyga nėra vaikiška (yra pedofilijos temų, keli personažai jau tokie link pensijos, kurie bando gyventi ir nugyventi, žiaurios žmogžudystės ir t.t.). Maždaug 3 dienom (jei nelabai turi laiko skaityt) užteks tų 600 psl. Gi įvertinau knygą trejetu net žinodama, kad mane skaito visokie itelektualai, kurie ir kankinami neprisipažintų, kad galėtų skaityti tokį “šlamštą” :)). Reiškiasi gera :). Bet ne kaži kokia, kurioje reikia meninės bei išliekamosios vertės ieškoti.

  3. 6
    Salomėja

    A, taigi jau paklausiau ir net savaitgalį neišvežiau 🙂 Dabar kita bėda – turbūt du metus nešiu 🙂

  4. 7
    Eli

    man tai knyga žiauriai patiko. Kažkas kitokio, tiesiog ,,nebanalu”, tiesiog perfect!

+ Leave a Comment