161(52) Jodi Picoult "Dešimtasis ratas"

Jodi Picoult “Dešimtasis ratas”
Mano įvertinimas: 1/3 (1 – šūdas, 2 – gera, 3 – super).
Mano nuomonė: tai, kad skaitau šūdinas knygas tikrai neatima teisės paburbėti, kad tokios rašomos. Nors lyg šiol nepatiko nei viena Picoult knyga, jos turi privalumą – skaitosi lengvai ir galvot nereikia. Todėl ir skaitau. Bet man regis autorei labai trukdo literatūrinio teksto rašymo bakalauras. Nes knygoj tiek nesąmonių… Štai tėvas visiškame šoke, panikoje, ir t.t., o stovi ir galvoja apie gintarėlius, apie drugelius ir bitutes… Štai vaikinas, 17 metų, girtas girtas, agresyvus, kaltinamas nusikaltimu, stovi ant tilto ir svaigsta, kaip jis gal nebepamatys tekančios upės… Nu atsiprašau, bet man atrodo dzin tiems septyniolikiniams tos tekančios upės, čiulbantys paukšteliai ir žydinčios gėlytės. Ypač tokiems, kurie žaidžia “vaivorykštę” (vakarėlio metu, daug merginų (keturiolikmečių) išsidažiusių skirtingais lūpdažiais atlieka oralinį seksą visiems. Laimi tas, kuris surenka daugiausia spalvų). Kokios dar tekančios upės? O gal mes, lietuviai, tiesiog paprasti žmonės? Bet jau veikėjai kokie vėplos, ypač tėvai. Vaje. Beje, Picoul knygos vienodos. Skaičiusi dvi prieš tai, jau žinojau kuo baigsis šita.
Oficialiai: Keturiolikmetė Triksė Stoun – paprasta tarp draugų populiarumo siekianti mergaitė, tėvų – komiksų dailininko Danieliaus Stouno ir vietos koledže Dantės „Pragarą“ dėstančios Lauros Stoun – pasididžiavimas. Stounų šeima gyvena iš pažiūros ramų, kone idilišką gyvenimą. Tačiau pirmoji nelaiminga Triksės meilė ir mergaitę užgriuvusios nelaimės sudrebina ne tik jos, bet ir visų kitų šeimos narių gyvenimą, priversdamos prisiminti giliai užslėptus skausmingus praeities įvykius ir išgyvenimus. Bandydami padėti dukrai, mergaitės tėvai patys turi pereiti tikrus „pragaro ratus“, siekdami nugalėti praeities ir dabarties šmėklas ir prisikelti naujam gyvenimui.
Puslapių skaičius: 352
Knyga iš bibliotekos.
Perskaityta 2010 03 18

1 Comment

Add yours
  1. 1
    Dori

    Skaičiau šią knyga, antrą šios rašytojos. Bet irgi teko šiek tiek nusivilti. Turi ji kažką tokio, kas traukia skaityti knygas, bet visos jau vienodas, parašytos pagal tą patį “kurpalių”

+ Leave a Comment