147(38) Marijas Vargas Ljosa "Miestas ir šunys"

Marijas Vargas Ljosa “Miestas ir šunys”
Mano įvertinimas: 3/3 ( 1 – šūdas, 2 – gera, 3 – super).
Mano nuomonė: neskaičiau dar nepatikusios šio rašytojo knygos. Pirmasis jo romanas kiek skiriasi nuo kitų. Siužetas paprastas, ganėtinai nuoseklus. Veiksmas vyksta kadetų mokykloje  Limoje. Šešiolikmečiai vaikinukai ir jų vadai. Tad viskas kaip priklauso: erzinimas, kiek smurto, meilės, namų ilgesys, nelegalūs dalykėliai. Daug vietos skiriama vidiniams monologams, praeities pasakojimams. Skirtingai nei šiuolaikinėje literatūroje apie paauglius, čia nėra seksualinio smurto nei tarp mokinių, nei tarp jų mokytojų. Ir apskirtai nieko popsiško. Knyga man kažkodėl priminė Algimanto Zurbos stilių. Net labai. Tik aplinka kita.
Oficialiai: romane pasakojama apie kadetų mokyklą Peru sostinėje Limoje ir jos auklėtinius – padykusius paauglius. Tačiau šiame uždarame mokyklos pasaulyje autorius tartum sukoncentravo visas savo visuomenės ydas. Jas pavaizdavo be įkyraus moralizavimo, be tiesioginių sentencijų, tarsi žvelgdamas į jas iš šalies, palikdami pačiam skaitytojui pasidaryti išvadas.
Puslapių skaičius: 404
Knyga nuosava. Pirkau sena.lt už 3 Lt.
Perskaityta 2010 02 09

4Comments

Add yours
  1. 2
    Salomėja

    Hm, jau senokai skaičiau, kad prisiminčiau, kaip ten viskas tiksliai buvo, bet pamenu, kad skaitymo metu man toks klausimas nekilo, neužsifiksavo 🙂

  2. 4
    Salomėja

    Tai turbūt ir neprisimenu, nes greičiausiai viskas man aišku buvo, ta prasme nekilo klaustuko, kad galėčiau likti nežinioje. Nes bendrą siužetą visai normaliai pamenu, taip pat ir stilių visą knygos.

+ Leave a Comment