144(35) Gabriel Chose Garcia Marquez "Meilė choleros metu"

Gabriel Chose Garcia Marquez “Meilė choleros metu”
Mano įvertinimas: 3/3 ( 1 – šūdas, 2 – gera, 3 – super).
Mano nuomonė: storas romanas apie meilę. Nesupainioti. Tai ne meilės romanas, o apie meilę. Visokią. Santuokinę, jaunatvinę, senatvinę, slaptą, atvirą, smerkiamą, ilgalaikę, trumpalaikę, vienos nakties. Veiksmas sukasi aplink tris herojus. Moterį ir du vyrus. Vienas jos sutuoktinis, antrasis – jaunystės meilė, mylėjęs ją visada ir gyvenęs vien tik meile, tik dėl meilės ir dar kartą meilės. Daugybę gyvenimiškų minčių, kurias norėjosi užsirašyti. Pvz., “prieš visuomenę mums reikia nugalėti baimę, o santuokoje – nuobodulį”.
Ir tokių neblogų bei teisingų minčių – apie visų rūšių meilę.
Patys herojai nelabai ypatingi. Bet ne jie ir yra pagrindiniai.
Oficialiai: Šį savo romaną Gabrielis Garcia Marquezas skiria Mersedesei, žmonai, su kuria jį sieja daugelis metų sėkmių ir nesėkmių, nesugebėjusių įveikti jųdviejų meilės, tad nenuostabu, jog romanas tokiu pavadinimu „Meilė choleros metu“ – apie meilę, ištikimą ir ištvermingą, atlaikiusią penkiasdešimt trejus kantraus laukimo ir išbandymo metus. Tiek teko laukti Florentinui Arisai, romantiškam neturtingam jaunuoliui, per ilga tapusiam laivybos bendrovės savininku ir prezidentu ir pagaliau sulaukusiam savo laimės valandos, kai jo mylimoji Fermina Dasa, palaidojusi vyrą, vėl atkreipė akis į pamirštą mylimąjį, per tuos penkiasdešimt trejus metus turėjusį šimtus moterų, bet išsaugojusį meilę Ferminai.
Puslapių skaičius: 455
Knyga iš bibliotekos.
Perskaityta 2010 01 29

7Comments

Add yours
  1. 2
    Vaidotas

    Blenba užknisai. Ateinu į blogą, ten tai normaliai, – paskutinė skaityta ir panašus širdžiai mielas briedas. O kas per šūdas į skaitykles krenta? A? Laiškiukai, skelbimukai visokie… Susimislikit panelyte!

  2. 3
    Salomėja

    Tai Vaidotai teks tiesiogiai vaikščiot. Čia rūšiuotos šiukšlės. Rss–bendras konteineris. Šūdas tas gyvenimas, ane?

  3. 4
    g12

    Oho! Kokie Vaidoto pereiškimai!
    Jau senokai taip linksminausi – mielasis, welkam į realybę. Dar reklamą sudėsiu į rss’ą kad jau taip norisi.

  4. 5
    Vaidotas

    Jei čia būtų pEreiškimai, seniai policijoje užregistruoti gulėtų. Čia tik šiaip pastebėjau.
    Ir mielasis G12 galite dėti tą reklamą į rss’ą, vistiek Jūsų neprenumeruoju.

  5. 6
    Salomėja

    Kas per šiaip pastebėjimas apie tai, ką praneša atsikras įrašas vadinamas “šiukšlynėlio pokyčiai”. Ir raskit bent užuominą iš dabar ar seniau, kur būtų parašyta, kad šiukšlynėlis yra blogas apie knygas ir jų apžvalgos.

  6. 7
    g12

    Aha. Būtent dėl to kad manęs neprenumeruoji kalbėjau kaip tik apie _šitą_ blogą. Juokingas visgi koks tu.

+ Leave a Comment