994(20) Jana Vagner “Viešbutis”

Estimated read time 3 min read

Jana Vagner “Viešbutis”

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai: Esu “Instagrame” minėjusi, kad savaitgaliais skaitau “Milžino” knygas, nes mes važiuojame į kitą miestą, popierinių kaladžių tampytis nenoriu (nes kartais skaitau dulkėtose dirbtuvėse), skaityklę, būna, pamirštu. Tai smagu, kad yra alternatyvų. Ir prenumeratų sąraše pamačiusi Vagner knygą, mielai jos ėmiausi, nes man tikrai patiko postapokaliptinės “Vongo ežeras” ir tęsinys.

Šios knygos anotacijoje minima istorija skambėjo labai jau banaliai: draugai išvažiuoja į viešbutį kalnuose, ten dėl oro sąlygų lieka atskirti nuo pasaulio ir dar paaiškėja, kad vienas lavonėlis atsirado. Žinoma, kad kaltininkas kažkas iš dalyvių. Taigi, regis su istorija viskas aišku, ne pirma, ne paskutinė tokia, tad vienintelė viltis lieka autorė ir jos gebėjimas išspausti iš linijos kažką įdomesnio.

Ir mane nustebino, nes mažiausiai čia detektyvinė knyga, o labiausiai tiesiog apie žmogiškus santykius, nusivylimą, nepasitenkinimą, nuoskaudas. Susirinkę draugai nėra jaunuoliai. Visiems apie 40 metų, visi yra Rusijos grietinėlė (aktorė, režisierius, milijonierius, rašytoja, žurnalistė, jų antrosios pusės). Ir visi tokie nusistekenę, daug geriantys, nepatenkinti savais pasiekimais. Va ir liejasi nuoskaudos laisvai. Kadangi autorė yra rusė, tai knygoje tas jaučiasi. Nežinau kodėl, bet ar Marininą skaitau, ar dar kažką, yra tokio tipinio melancholiškumo ir šalutinio filosofavimo. Na ir, žinoma, dar nugalėtojo sindromas, daug alkoholio ir t.t.

Na, o kadangi, mano manymu, čia nebuvo detektyvas (nors žudiką reikėjo atrasti ir dalyviams ir skaitytojams), tai visai įdomiai ir pabaigą surišo. Skaityti apie rusų gyvenimo aktualijas besikeičiant santvarkoms, manau daugeliui mano bendraamžių yra gana įdomu. Sugadinti mes visi. Knygą vertinu gerai.

Oficialiai: „Viešbutis“ – devynių draugų, būrelio keturiasdešimtmečių, draugystės istorija. Jie atvažiavo į kalnus smagiai praleisti laiko, bet rytą paaiškėja, kad lijundra paliko juos be ryšio su pasauliu. Atrodytų, koks nuotykis! Tačiau netoli viešbučio viena iš jų kompanijos randama negyva. Jiems telieka užsidegti žvakes, prisipilti viskio ir pažvelgti vienas kitam į akis. Pasirodo, jog tai sunkiausia, kai supranta, kad žudikas yra vienas iš jų…
Tai trileris, kuriame kiekvienas labiausiai bijo savęs. Detektyvas, kuriame ne taip svarbu, kas nusikaltėlis. Psichologinė drama, iškelianti į paviršių visas senas nuoskaudas.

Gairės sau: KPS: 480 Ke 2019 03 11

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram.

Mano parduodamos knygos

Dar viena vieta, kur rašau apie knygas: www.venividi.lt/straipsniai/category/knygos/

+ There are no comments

Add yours