992(18) Brandon Sanderson “Miglos vaikai. Iškilimo šulinys”

Estimated read time 2 min read

Brandon Sanderson “Miglos vaikai. Iškilimo šulinys”

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai:

Spoiler alert! Kalbant apie tęsinį, sunku neužsiminti apie keletą detalių iš pirmos knygos, nors pasistengsiu neišsiplėsti.

Taigi, antra dalis prasideda iš karto po pirmosios įvykių. Blogis savotiškai nugalėtas, bet pasekmės ne visai tokios, kokių tikisi idealistai: sukilimo lyderiai nemoka valdyti pasaulio, šis likęs be tirono nebemoka gyventi, įsiplieskia daugybė pilietinių karų, naujas karalius bando daryti demokartiją, bet pats nuo to nukenčia.

O vergai sutikę kilmingąjį prašo sugrąžinti seną tvarką ir žada tarnauti dar geriau. Nes nemoka kitaip gyventi. Tad knygoje ir vėl labai daug politikavimo, pasaulių valdymo organizavimo, sunkių sprendimų ir t.t. Teks daug skaityti apie karo strategijas, demokratijos kūrimą bei panašius dalykus. Tačiau nuotykių tikrai pakaks. Juk knyga fantastinė, kur veikia ir miglos vaikai, ir inkvizitoriai plieninėmis akimis, ir pabaisos mėlyna oda, ir istorijos sergėtojai, ir lavonų valgytojai (kandra – mėgstamiausias mano antro plano personažas) ir dar žudantis rūkas.  Kaip jau sakiau, surijau šią knygą per parą, telefone. 880 puslapių! Tad iš tiesų lengvai pykino ir skaudėjo akis, todėl aš svajoju apie skaityklę (įrenginį su elektroninio popieriaus ekranu), kuria galėčiau skaityti “Milžino” prenumeratos knygas, nes telefonu sunku.

Tačiau, kai knyga gera, galima ir pasikankinti, o kaip supratote, tikrai gera. Tik ištempta, oi ištempta. Atrodo, kad kiekvienas veikėjas turi papasakoti apie tą patį, kiekviename skyriuje turi būti kartojami jau žinomi dalykai :D.

Oficialiai: Antrojoje amerikiečio Brandon Sanderson sukurtos „Miglos vaikų“ trilogijos dalyje pasaulis grimzta į chaosą. Žmonės ir kolosai grumiasi dėl valdžios, o tirštėjančiame rūke slypi mirtį sėjantis blogis. Mėgindama išgelbėti Lutadelą buvusi gatvės vagilė Vina, tapusi galingiausia alomantijos meistre, ir jos mylimasis Elendas Ventris leidžiasi į Iškilimo šulinio paieškas. Bet net jei legendinė vieta egzistuoja, niekas nežino, nei kur jos ieškoti, nei kokios galios joje iš tiesų slypi.

Gairės sau: KPS: 880 Ke 2019 02 25

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram.

Mano parduodamos knygos

Dar viena vieta, kur rašau apie knygas: www.venividi.lt/straipsniai/category/knygos/

+ There are no comments

Add yours