959(58) James Henry “Lemtingasis Frostas”

Estimated read time 3 min read

James Henry “Lemtingasis Frostas”

Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai: Aš pamenu, kai skaičiau pirmą romaną apie Frostą ir nebuvau labai sužavėta. Mane erzino tas tipas su pošlais juokeliais, nesiprausęs ir suglamžytas. Tačiau atmetus nemeilę personažui, patys detektyvai atrodė įdomūs, ypač patiko skaityti apie biurokratinę nuovados virtuvę, įskaitant ir savimylą nieko nesugebantį viršininką Maletą. Beskaitydama tolesnes knygas aš jau pripratau prie Frosto, o gal ir jis nebebuvo vaizduojamas taip neigiamai. Bet serija baigėsi ir vėl atgimė! Aš nežinau kaip ten susiklostė, kad jos ėmėsi kitas autorius (na ta prasme, kodėl kiti autoriai nesugalvoja savo personažų?), bet “Lemtingasis Frostas” parašytas kitos rankos.

Ir nežinau ar to fakto žinojimas kišo koją, kad Frostui kažko trūko? Iš tiesų mane glumino tai, kad R. D. Wingfieldo tas pagrindinis tipas jau iš karto buvo našlys, nemėgiamas viršininko, nuovadoje laikomas tik todėl, kad tapo didvyriu ir gavo medalį (juk neišmesi garsenybės). O naujame detektyve Frosto žmona vis dar gyva, Maletas per daug neapykantos jam nejaučia, nors meilės irgi ne. Pats personažas sušvelnintas, nesukelia pasibjaurėjimo. O ir jo juokeliai ne tokie stiprūs. Dar man užkliuvo ir detektyvinė linija. Šiaip ji rutuliojosi visai neblogai, intrigavo ir įtraukė, bet va atomazga tai nuvylė. Tiesiog išrišus nusikaltimą man pritrūko dėmesio motyvams ir kitoms detalėms.

Ai tiesa, buvo man viena juokinga frazė. Kadangi knygoje kalbama šiek tiek apie raganavimą, kažkas ten nusistebėjo, iš kur devintame dešimtmetyje tai gali būti, juk kompiuterių amžius! Tai va, tas kompiuterių amžius 1982 metais kiek prajuokino. Beje, aš tada gimiau :).

O šiaip, nors knygai trūko truputį šio, truputį ano, aš manau skaitysiu ir kitas šio autoriaus Frosto istorijas. Duokim žmogui įsivažiuot 🙂

Oficialiai: Knygų seriją apie Džeką Frostą tęsia Jamesas Henry’is! 1982-ųjų gegužė. Britanija švenčia „Belgrano“ paskandinimą, per radiją skamba Džimio Savilio balsas, o į Dentono policijos skyrių atvyksta pirmasis juodaodis policininkas – kriminalistas seržantas Votersas, ką tik paskirtas iš Betnal Grino. Kol policininkai užsiėmę pasipylusių vietinių įsilaužimų tyrimais, pamiškėje, netoli bėgių, aptinkamas penkiolikmetės merginos Samatos Evans lavonas. Vėliau Dentono golfo aikštyne randamas negyvas penkiolikmetis vaikinas, jo vidaus organai pašalinti. Bylas tirti paskiriama kriminalistui seržantui Džekui Frostui, kuris mielai imasi tyrimo, kad tik pabėgtų nuo rūpesčių namuose. Kai pradingsta nužudyto vaikino sesuo, Frostas su Votersu iš visų jėgų stengiasi ją surasti… Kol dar ne per vėlu.

Žymos sau: KPS: 464 Kn 2018 07 24

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

Mano parduodamos knygos

+ There are no comments

Add yours