944(43) Gita Viliūnė “Anos Lobis”

Estimated read time 2 min read

Gita Viliūnė “Anos Lobis”

Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai: Jei atvirai, tai man patinka, kad mes turim savotišką lietuvišką Dan Brow’ną. Ok ok, Gita Viliūnė nėra jam lygi, bet vistiek smagu paskaityti kažką tokio visai linksmo.

“Anos Lobis” yra knyga apie jau pažįstamus veikėjus, juos sutikome “Karūnoje be Karaliaus” ir “Vilniaus Madonoje”. Ta pati Algė, tas pats Žygis ir tie patys nei šiokie, nei tokie, bet linksmi nuotykiai.

Šį kartą kompanija bando surasti pagrobtas merginas, o tai padaryti gali tik įminę seno lobio mįslę. Tai ir bėgioja po miestą tikrindami visokias versijas. Šiaip man labiausiai autorės knygoje kliūna ryšiai. Žiūrėk, būtinai gatvėje tinkamu laiku ir tinkamoje vietoje kažką susitiks. Po to, vajė, kaip netikėta ir vėl atsitiktinai sutiktas žmogus, turės atsitiktinai reikalingus raktus ir t.t. Atrodo, kad gali sėdėti vietoje, o visi sprendimai į tave bumpsės kaip biliardo kamuoliai.

O šiaip, jei labai kažko įmantraus nenorit, o ir Vilniaus istorijos interpretacijos kažkiek domina, tai visai rekomenduočiau.

Oficialiai: 2014 m. pavasarį Vilniuje dingsta trys merginos. Algė Gustaitė ketina tik šiek tiek padėti policijos komisarui Vytautui, bet susipažinusi su vienos dingusios merginos tėvu švedu Svenu visa galva pasineria į paieškas. Netrukus išaiškėja, kad merginų dingimas susijęs su senu eilėraščiu ir jame pateiktomis užuominomis apie paslėptą lobį. 
1625 m. jėzuitas Teodoras į Vilnių atgabena karalaitės Anos palikimą – brangakmeniais nusagstytą knygą, į kurią sudėta per gyvenimą sukaupta šios mokslininkės, vaistininkės, botanikės ir alchemikės išmintis. Nepaprasti ir knygą puošiantis brangakmeniai – sklinda gandas, esą kiekvienas jų turi galią keisti žmogaus likimą… Ar pavyks vienuoliui knygą perduoti Anos sūnėnui Vladislovui Vazai? Kas sieja karalaitę ir tris Vilniuje dingusias merginas? Ką sužinos Algė Gustaitė, užsimojusi įminti šią painią istorijos mįslę?

Žymos sau: KPS: 248 Kb 2017 05 03

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

Mano parduodamos knygos

+ There are no comments

Add yours