933(32) Michael Katz Krefeld “Sekta”

Estimated read time 2 min read

Michael Katz Krefeld “Sekta”

Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai: Pastaruoju metu arba Danija tapo labai madinga, arba aš ją visur dėl tam tikrų aplinkybių matau. Danų autoriai, knygelės apie Danus, straipsniai žurnaluose apie tą šalį ir net įvairios reklamos kviečiančios aplankyti Kopenhagą. Aną dieną mačiau net “Delfi” straipsnį, kuriame jau ne britų ar vokiečių mokslininkai, o daniškieji kažką nesąmoningo nustatė, atrado, išrado. Na, bet detektyvus tie danai rašo visai neblogus.

“Sekta” yra jau trečia dalis apie tą patį veikėją Rauną. Jis buvęs policininkas, kuris gerokai nusirito žemyn po to, kai neaiškiomis aplinkybėmis buvo nužudyta jo mergina. Raunis bedarbis, alkoholikas, depresuotas ir vis įsivelia į įvairias istorijas, kuomet tenka tirti nusikaltimus. Šį kartą gavo užsakymą surasti vienos religinės bendruomenės lyderį ir įsivelia į pavojingą tyrimą. Na žinote, sektos, jos niekada nebūna tyros.

Kaip visada, istorija įtraukė, nors ir turi spragų ir šiek tiek dirbtinai prikurtų tam tikrų žmonių motyvų bei žiaurumo. Laukiu, kol į mano rankas pateks ketvirtoji knyga.

OficialiaiKada pragaras atsiveria žemėje? Baltijos jūros Amagerio saloje įsikūrusioje paslaptingo religinio judėjimo „Dievo išrinktieji“ būstinėje kyla gaisras. Jo metu dingsta sektos vadovas Jakobas Mesmeris – milijonieriaus sūnus, sukūręs paklausią žmonių galimybių vertinimo ir mokymo sistemą. Ieškoti pradingėlio imasi darbą policijoje metęs inspektorius Raunas. Jis patenka už niūrių naujos sektos sienų, kur plaunamos smegenys, klesti išnaudojimas, fizinis smurtas ir egzorcizmas. Pamažu ima skleistis pragariška tėvo ir sūnaus tragedija…

Žymos sau: KPS: 304 Ke 2017 02 19

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

Mano parduodamos knygos

+ There are no comments

Add yours