932(31) Alessandro Baricco “Be kraujo”

Estimated read time 2 min read

Alessandro Baricco “Be kraujo”

Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai: Kartais juokauju, kad Baricco knygas galima skaityti dėl skaičiaus. Pvz., keturios per dieną būtų vieni niekai. Kelios dešimtys koncentruotų puslapių, kurie parašyti itin sklandžiai, taupant žodžius, atsisakant visko, kad gali būti perteklius, bet vistiek autorius sukuria įtaigią istorija.

Ši atrodo gana kinematografiškai. Vienkiemyje išžudoma šeima. Lieka tik mergaitė, kuri skerdynių metu slėpėsi rūsyje. Po daugybės metų paslaptingai žūva visi nusikaltime dalyvavę asmenys, o sena moteris – toji mergaitė – susitinka su paskutiniu likusiu gyvu.

Va tiek visos istorijos. Vos keli puslapiai, bet jaučiuosi lyg būčiau žiūrėjusi filmą.

OficialiaiNaujausia vieno žymiausių šiuolaikinių italų autorių A. Baricco knyga “Be kraujo”, pasirodžiusi 2002 m., – rūsti dviveiksmė baladė su vesterno elementais. Keturi ginkluoti vyrai atvažiuoja į Mato Rucho sodybą ir žvėriškai nužudo Manuelį Roką bei jo mažametį sūnų. Gyva lieka tik Nina. Po kelių dvidešimtmečių ji susiranda vieną iš žudikų…

Žymos sau: KPS: 96 Ke 2017 02 17

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

Mano parduodamos knygos

+ There are no comments

Add yours