914(13) Steve Mosby “Gali bėgti”

Estimated read time 2 min read

Steve Mosby “Gali bėgti”

Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai: Visai smagu beieškant knygos viršelio atrasti, kad jau skaičiau porą kitų autoriaus detektyvų. Sakyčiau, kad jie man patiko labiau, tačiau yra viską vienijanti niūroka atmosfera.

Šiame romane mane ypač nervino detektyvas, kuris visur rėmėsi savo nuojauta. Ta prasme, viskas, ką tik sugalvoja patikrinti – tik dėl nuojautos.

Taip pat šis detektyvas toks nedetektyvškas, nes nuo pat pradžių žinomas ir žudikas, ir jo pagalbininkas. Tad viskas sutelkta tik į tai ar jiems pavyks išsisukti, ar policininkai sugaus ir kur bus padaryta vienos ar kitos pusės klaida. Tiesa, kad jau visai nebūtų taip nuobodu, pabaigai palikti šiokie tokie skeletai spintoje.

Man regis autorius pats truputį ėmė painiotis tarp savo veikėjų vidinių dramų ir jų visų neišbaigė. Bet, kadangi detektyvines istorijas aš mėgstu, šios nesimėto ant kiekvieno kampo, tai nesiskųsdama ir suskaičiau :). Tikrai nėra bloga knyga.

OficialiaiPraeitis negailestingai jį sučiupo, bet jis įsitikinęs, kad policija nesučiups.
Kai nevykėlis vagis nesuvaldo automobilio ir išgriauna ramios priemiesčio gatvelės namo sieną, policininkai netyčia aptinka rūsyje įkalintą moterį. Po išsamios kratos name randama dar daugiau aukų kūnų ir tyrėjai neabejoja – jie aptiko Raudonosios upės žudiko slėptuvę. Šis maniakas daugiau kaip dvidešimt metų grobia ir žudo moteris, o policija sulaukia laiškų su išsamiu nusikaltimo aprašymu…
Žudiko paieškoms įsibėgėjus, detektyvas Vilis Terneris suvokia, kad šis pavojingas tyrimas grasina atskleisti jo paties taip kruopščiai slėptus praeities demonus. Vilis jaučia, jog privalo pagauti nusikaltėlį, kad galiausiai palaidotų praeities prisiminimus. Nuojauta pasikliaujantis vienišius detektyvas rizikuoja savo karjera, o laikas negailestingai tiksi.
Išbaigti charakteriai ir intriguojantys tyrimo metodai aprašyti taip įtaigiai, lyg detektyvas būtų atkeliavęs iš policijos archyvų.

Žymos sau: KPS: 320  Kn 2017 12 17

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

Mano parduodamos knygos.

+ There are no comments

Add yours