903(2) Joseph Delaney “Ankstesnė mergina”

Estimated read time 3 min read

Joseph Delaney “Ankstesnė mergina”

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai: Jau senokai mane traukė šios knygos aprašymas ir pamačiusi, kad atsirado “Milžino” prenumeratose, prisiminiau, kad buvau gavusi gimtadienio nuolaidų kodą, su kuriuo galiu skaityti nemokamai. Kad ir kokia miela skaityklė, kad ir kaip nemėgstu skaityti telefone, bet nepatogumą galima paaukoti :). Tad kol kas kremtu jau kažkelintą knygą “Milžine”.

“Ankstesnė mergina” – pasakojama dviejų merginų akimis. Ema su draugu apsigyveno baltame name anksčiau. Neturėdami pinigų prabangesniam būstui sutinka su keistu pasiūlymu gyventi ištaigingame minimalistinio dizaino būste. Jokių puošmenų, jokių knygų, gyvūnų, kilimėlių ir t.t. Toks architekto, sukūrusio šį namą, reikalavimas. Kas antrą skyrių pasakoja Ema.

O kituose skyriuose sutiksime Džeinę. Dabarties merginą, kuri apsigyvena tame pačiame name, tomis pačiomis sąlygomis ir sužino, kad jame žuvo Ema. Kaip? Kodėl? Savižudybė? Žmogžudystė?

Abi istorijos pinasi į vieną ir gana sunku nuspėti kas gi iš tiesų vyksta. Ar namo savininkas yra kontrolės maniakas? O gal patys gyventojai sterilioje aplinkoje išlaisvina tas savo savybes, kurių nesitikėjo turintys? Aš tikrai gerokai įsitraukiau, nes buvo smalsu kuo gi viskas baigsis. Ar Džeinei nutiks tas pats kaip ir Emai, o dar kažkas išlįs?

Jei mėgstate tokio tipo knygas kaip “Dingusioji”, “Mergina traukiny” ir t.t., tai ir ši gali patikti.

OficialiaiSurašykite visus turimus daiktus, kurie atrodo būtini jūsų gyvenime.
Tai pirmoji užduotis, kurią skiria architektas Edvardas Monkfordas žmonėms, norintiems apsigyventi jo suprojektuotame ir pastatytame name. Tradicinės Londono architektūros peizaže šis namas išsiskiria originaliomis formomis, minimalistiniu apstatymu ir aukščiausio lygio informacinėmis technologijomis.
Tokiame name gyventi gali tik ypatingi nuomininkai. Bėgantys nuo slegiančių netekčių ir bauginančių prisiminimų, sutinkantys paklusti išmaniojo namo kūrėjo suformuluotoms gyvenimo taisyklėms. Jokių naujų daiktų, baldų, puošmenų, kilimų, knygų, augintinių ir vaikų… Sterili tvarka, geležinė drausmė ir nuolatinė kontrolė.
Ir vis dėlto namas ir taisyklės tėra tik šydas, slepiantis tamsias jo savininko paslaptis.
Po skaudžios netekties gyvenimo orientyrus praradusi Džeinė sulaukia pasiūlymo apsigyventi unikaliame name. Ją sužavi ne tik apartamentai, bet ir charizmatiškas, paslaptingas jų savininkas. Tačiau kunkuliuojančių jausmų verpetuose netrūksta ir šešėlių. Paaiškėja, kad anksčiau name paslaptingomis aplinkybėmis mirė nuomininkė Ema. Jos vaikinas Saimonas įsitikinęs, kad tai buvo žmogžudystė. Ieškodama atsakymų Džeinė leidžiasi į pavojingą kelionę, galinčią ją ne tik apsaugoti, bet ir pražudyti.

Žymos sau: KPS: 392 Ke 2017 11 04

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

 

+ There are no comments

Add yours