892(62) Liza Marklund “Dingusioji”

Estimated read time 2 min read

Liza Marklund “Dingusioji”

Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai: Gal esate pastebėję, kad mano skaitymo metai prasideda lapkričio pirmąją (susiję su blogo rašymo pradžia), tad štai ir liko tik mėnuo. Jau matau, kad senstu ir perskaitau gerokai mažiau knygų. Su senatve susiję tai, kad dabar norisi labiau miegoti, nei iki paryčių detektyvą krimsti :).

Paskutinė perskaityta knyga kaip tik ir buvo detektyvas. Na, ar kažkas tokio. Tai jau ketvirta mano Marklund knyga ir tiesą sakant gerokai erzina tai, kad skaičiau ne eilės tvarka. Žmonės dažnai sako, kad galima serijas skaityti ne iš eilės. Aišku, kad galima, va ką tik padariau tai. Bet truputį nervina, kai vienoje knygoje Anika dviejų vaikų mama sunkiai suderinanti šeimyninius santykius su atsakingomis pareigomis laikraštyje, o kitoje – dar tik jauniklė leidinio juodadarbė pastojusi po vienos nakties nuotykio. Detektyvinei linijai kaip ir nekliudo, bet ta nenuosekliai skaitoma aplinka blaško. Norisi veikėjai pasakyt, kad nustok čia inkšt, taigi viskas čia bus gerai, dar būsi gyva ir kitoje knygoje :).

Na ir nepaisant visko, bendrame kontekste istorija pasirodė blankoka. Daug dėmesio skiriama bėgliams iš Jugoslavijos, labdaros organizacijoms ir pan. dalykams. Galėjo būti ir įdomiau, nes knygoje viskas labai palaida, bet įtraukė galiausiai, tad nesiskundžiu.

Oficialiai: Pietinę Švedijos dalį negailestingai siaubia uraganas. Apleistame Stokholmo uoste aptinkami dviejų brutaliai nužudytų vyrų lavonai. Jauna moteris, gelbėdamasi nuo pamišėlio persekiotojo, randa prieg-lobstį „Rojaus“ organizacijoje, padedančioje žmonėms, kurių gyvybei iškyla pavojus. Žurnalistė Ani-ka Bengtzon iš visų jėgų stengiasi atsigauti po patirtų asmeninių sukrėtimų ir vėl imtis darbo. Kai į redakciją paskambinusi moteris pasako norinti susitikti ir papasakoti apie „Rojaus“ organizaciją, Ani-ka mielai imasi naujos užduoties. Vis dėlto netrukus paaiškėja, kad tiek žmonių tapatybes keičianti įstaiga, tiek susitikti panūdusi ir persekiojimo išvengusi jauna moteris slepia šį tą daugiau. Anika nusprendžia žūtbūt išsiaiškinti tiesą, tik ji net nenutuokia, kad ši jos profesinė savybė privers stoti akistaton su nerimastinga praeitimi ir pareikalaus priimti sunkiausią sprendimą gyvenime…

Žymos sau: KPS: 512 Ke 2017 09 28

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

+ There are no comments

Add yours