875(45) Harlan Coben “Nepažįstamasis”

Estimated read time 3 min read

Harlan Coben “Nepažįstamasis”

Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai: Daugelis žino, kad aš mėgstu trilerius ir detektyvus. Kai paprašydavau rekomendacijų, tai pastoviai tarp jų šmėžuodavo Coben pavardė. Nieko nebuvau skaičiusi, bet vis girdėjau ir girdėjau liaupses, kol vieną dieną čiupau pirmą pasitaikiusią jo knygą ir perskaičiau.

Na, ir negaliu sakyti, kad dabar pulsiu skaityti visas. Gal. Kai nežinosiu ką pasirinkti, ištiks visiškas neskaitadieniškas štilis ir panašiai. Tačiau negaliu sakyti, kad jis mane sužavėjo.

Daug kartų sakiau, dar vieną kartą pasikartosiu, mane šiurpina JAV maži miesteliai, kuriuos pažįstu tik iš knygų ir filmų. Na tie, amerikietiškosios svajonės, su bendruomene, nuosavais nameliais, dažniausiai baltais ir t.t. Tiesiog šiurpu yra viskas ką skaitau apie juos. Tie kaimynų santykiai. Brrrr. O knygos veiksmas vyksta kaip tik tokioje vietoje.

Pirmuose puslapiuose prie Adamo prieina nepažįstamasis ir pasako, kad jo žmona kadaise imitavo nėštumą. Nuo tos žinios viskas pradeda vyniotis. Istorija kaip ir nieko, bet manęs neįtikino nei nepažįstamojo veiksmai, nei pamišęs eks policininkas, kuris elgėsi kaip kokiose Tarantino filmų pigesnėse parodijose, nei finalinė intriga…

Skaičiau, susidomėjau, įsitraukiau, net negalėjau atsitraukti, bet toks jausmas visada buvo, kad kažko labai smarkiai trūksta. Smalsumas sužadintas, bet išaiškėjus paslapčiai lieka nusivylimo kartėlis.

OficialiaiNepažįstamasis gali pasirodyti lyg iš niekur, galbūt išdygti bare, stovėjimo aikštelėje ar mažoje krautuvėlėje. Jo tapatybė nežinoma. Jo motyvai — neaiškūs, o informacija — nepaneigiama. Jis sušnabžda keletą žodžių į ausį ir pradingsta, palikęs tave rankioti akimirksniu sudužusio pasaulio šukes.
O Adamas Praisas turi ką prarasti — laiminga santuoka su gražia moterimi, du nuostabūs sūnūs bei visi kiti amerikietiškos svajonės atributai: didelis namas, geras darbas, regis, tobulas gyvenimas.
Ir tada prie jo prieina nepažįstamasis. Sužinojęs gniuždančią savo žmonos Korinos paslaptį, užsipuola ją, ir tobulo gyvenimo miražas išsisklaido, tarsi jo išvis nebūtų buvę. Netrukus Adamas supranta įsivėlęs į kažką daug pavojingesnio nei Korinos apgaulė ir suvokia, kad jei žengs nors vieną neteisingą žingsnį, sąmokslas, kurį jis atsitiktinai aptiko, ne tik sudrebins gyvenimus — jis sunaikins juos.

Žymos sau: KPS: 320 Kę 2017 07 06

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

 

+ There are no comments

Add yours