853(23) Steve Mosby “50/50 žudikas: ar mirtum dėl meilės?”

Estimated read time 2 min read

Steve Mosby ” 50/50 žudikas: ar mirtum dėl meilės?”

Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai: taigi, štai pavasaris, o aš skaitau apie žudynes. Kita perskaityta knyga irgi ne kitokia. Pasisakysiu labai trumpai. Man patiko knyga tuo, kad nuo pat pradžių įtraukė, kad buvo greitai, daug visko vyko, o pabaigoje dar ir sunarpliota. Tačiau pati istorija, žudiko elgesys ir pan. dalykai nedarė įspūdžio. Kažko trūko iki pilno įsitraukimo.

Keistas pasirodė policininkas, kurio akimis iš esmės pasakojama istorija. Žinote, daugelyje knygų tie tyrėjai užsiraukę, paskendę savose problemose ir skausme. Kažkas tokio buvo bandyta primesti ir šiam jaunuoliu, bet kažkaip dirbtinokai. Neatrodė, kad jis labai pergyvena dėl dalykų, kuriuose bandė įpiršti autorius.

O šiaip, visumoje, tikrai gerą detektyvą jau sunku rasti, todėl vertinu, kad neprireikė nuobodžiauti.

Oficialiai: Jaunas policijos pareigūnas Markas Nelsonas paskiriamas į legendinio detektyvo Džono Merserio komandą. Tai puiki karjeros galimybė ir Markas ketina ja pasinaudoti, nes Merseris – ryškiausia nuovados legenda, bestselerio, parašyto remiantis ilgamete darbo policijoje patirtimi, autorius.

Pačią pirmą Marko darbo dieną savo namų vonioje randamas apdegusio vyro lavonas ir Merserio komanda imasi tyrimo, kuris su kiekviena nauja smulkmena tampa vis klampesnis ir šiurpesnis. Įkalčių braižas labai panašus į pavojingo nusikaltėlio, vadinamo 50/50 žudiku. Jo aukos – jaunos mylimųjų poros. Jas sučiupęs žudikas visą naktį kankina ir manipuliuoja jų jausmais, siekdamas sutrypti juos siejančią meilę. Tik vienas iš jų turi galimybę išgyventi iki aušros…

Netrukus policija randa jauną vyrą. Jis ištvėrė labai žiaurius kankinimus, tačiau jo atmintis juos tiesiog užblokuoja. Jaunuolis atsimena tik tiek, kad pabėgo iš miško, bet ten liko žudiko sučiupta jo mergina. Merserio komanda žino – jei nesuras aukos iki aušros, ji mirs.

Bet viskas visiškai ne taip, kaip atrodo…

Žymos sau: KPS: 384 Ke 2017 03 25

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

+ There are no comments

Add yours