852(22) Lars Kepler “Žaidimų aikštelė”

Estimated read time 3 min read

Lars Kepler “Žaidimų aikštelė”

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai: susiklostė tokia tradicija, kad perskaitau dvi knygas ir aprašau ankstesnę. Taigi, dar lieka viena skoloje. :).

Šį kartą apie L. Kepler naujieną. Jono Linos istorija tarp mano pažįstamų sulaukė nemažai kritikos. Girdėjau, kad ten kažkas blogai su knygos vertimu, sklandžia kalba, aprašymai nuobodūs, dar kažkas negerai. Tiesą sakant nieko tokio nepastebėjau, nes knygos man taip įtraukė, kad būčiau skaičiusi net jei knygoje kas ištrintų kas antrą sakinį :). Sužinojus, kad pasirodė nauja knyga, labai knietėjo ją griebti, o tuo pačiu buvo ir baisu, nes čia visai ne tos serijos istorija.

Dar baisiau, nes čia net ne detektyvas, o aprašymas kalba apie visokias klinikines mirtis. Meh. Tačiau ėmiau, perskaičiau, patiko. Tai fantastinė knyga, tokia, kurioje nusikeliama į kitą pasaulį. Šiuo atveju, durys į tą pasaulį ir yra klinikinė mirtis. Paprastai tariant, kai tau sustoja širdis, tu patenki į kažkokį keistą senovinį (su naujų laikų smulkmenomis) miestą, iš kurio arba gali grįžti į savo gyvenimą, arba keliauti į mirties karalystę. Toks didelis laukiamasis. Patekęs į tą vietą, gauni žetoną – vizą, kurią gali perleisti kažkam kitam ir jei bus nuspręsta, kad tu gali grįžti į savo gyvenimą, tai į tavo kūne prisikels tas kažkas kitas. Mieste klesti mafija, nes juk visi nori amžino gyvenimo :). Vat į tokį pasaulį net kelis kartus patenka pagrindinė veikėja, kuri ten prisidirba tiek, kad tenka žaisti gyvybės ir mirties žaidimą.

Iš esmės man patiko. Turiu kelis nusiskundimus, bet kam jie rūpi, jei knyga mane įtraukia.

OficialiaiPagrindinė šios pribloškiančios istorijos herojė – Švedijos ginkluotųjų pajėgų karininkė Džasmina Paskal-Anderson. Vykdydama NATO karinės misijos užduotį šiaurinėje Kosovo dalyje, moteris patenka į siaubingą susišaudymą ir bemaž miršta nuo patirtų sužeidimų. Jos širdis net 40 sekundžių nustoja plakusi, kol Džasmina vėl grąžinama į gyvenimą. Atsigavusi moteris papasakoja apie klinikinės mirties potyrius: paaiškėja, kad ji atsidūrė paslaptingame persikėlimo mieste, savotiškoje tarpinėje stotelėje tarp gyvybės ir mirties; tik bėda, kad mieste įsigalėjusi sistema kelia vien siaubą…
Grįžusi į Stokholmą Džasmina įsidarbina sekretore ir gyvena visiškai ramiai bei paprastai. Kartą ji drauge su penkiamečiu sūnumi patenka į eismo įvykį. Šįkart ligoninėje atsiduria berniukas. Gydytojai pasiryžę jį išgelbėti, tačiau operacijos metu privalės trumpai sustabdyti mažojo paciento širdį. Džasmina supranta viena: jeigu sūnus atsidurs tame žiauriame mieste, kuriame tiek daug smurto, vienas jis neįstengs sugrįžti į gyvenimą… Juk niekas negali vienareikšmiškai nei patvirtinti, nei paneigti, kad ištikus klinikinei mirčiai išgyventi nutikimai yra tiesa.

Žymos sau: KPS: 480 Ke 2017 03 20

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

+ There are no comments

Add yours