831(1) Mark Edwards “Šarkos”

Estimated read time 2 min read

cdb_9789955136132-sarkos_p1Mark Edwards “Šarkos”

Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai: “Šarkos” mane patraukė aprašymu. Aš tikėjausi gero psichologinio romano. Tik vat nežinau ar jis buvo toks jau geras bei psichologinis. Gal kiek keistoka istorija, kurią, mano manymu, sugadino pabaiga.

Viskas parašyta anotacijoje – į gražų butą atsikrausto jauna pora, kuri turi daug svajonių ir tiesiog alpsta iš laimės, kad tokį gražų butą nusikovė. Viskas klojasi gerai, kol nekyla keistų konfliktų su kaimynais, o to pasekoje ir psichologinio teroro (pvz., triukšmas naktį, rašteliai, kuriuose skundžiamasi, kad pora garsiai mylisi ir net įrašai su jų meilės garsais). Visa tai kelia įtampą ir knygoje atskleidžiama, kaip keičiasi poros santykiai, kaip dingsta “namuose gera ir saugu” jausmas ir t.t. Buvo gana įdomu. Tiesa, pagrindiniai veikėjai man nepatiko. Atrodė tokie skystoki. Tačiau aš pamenu, kad studijų laikais ir mane terorizavo buto šeimininkės sūnus ir aš buvau baisiai įsibauginusi. Viena negalėjau būti. Visgi, visada yra sprendimų. Ar jie buvo teisingai priimti šiame romane, teks jau jums patiems sužinoti.

O autorius yra Stiveno Kingo gerbėjas, tad pasistengė bauginti iš pažiūros kiek mistiniais dalykais.

Oficialiai: Džeimis su Kirste, įsikėlę į pirmus bendrus savo namus, yra kupini gražiausių vilčių. Jie svajoja apie šviesią ateitį, ketina sukurti šeimą. Namo gyventojai atrodo įdomūs ir draugiški: siaubo romanų rašytojas, vidutinio amžiaus žolininkė ir Niutonai, sutuoktinių pora.
Iš pradžių visi kaimynai sutaria gerai, tačiau vėliau ima dėtis keisti dalykai. Prie Džeimio ir Kirstės buto durų numetamos pastipusios žiurkės, dieną naktį jie girdi bauginančius garsus. Vėliau per avariją sužalojamas Džeimio bičiulis, ir Džeimis su Kirste pasijunta tapę bauginimo objektais.
Šeima vis labiau stumiama į neviltį, tačiau Džeimis prisiekia kovosiąs — deja, jis nė nenutuokia, su kuo susidūrė…
„Šarkos” yra baugus psichologinis trileris, kuriame pabaisos — ne vampyrai ar demonai, o paprasčiausi kaimynai. Tai košmaras, galintis ištikti kiekvieną.

Žymos sau: KPS: 368 Kn 2016 11 01

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

+ There are no comments

Add yours