814(71) Mari Jungstedt "Nematytas"

Estimated read time 2 min read

cdb_Nematytas_virselis_2D_p1Mari Jungstedt “Nematytas”
Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Dar viena atostogų knyga, kurią aprašau tik dabar. Tie kas skaito mano blogą, jau žino, kad labai mėgstu detektyvus, o labiausiai skandinaviškus. Bet būtent jie mane verčia po to bijoti žmonių. Regis ir kitų šalių tokio tipo knygose vienodai skerdžiasi, bet tik šiauriečiai tokie psichai 😀
Prieš keletą įrašų rasite mano atsiliepimą apie “Imbierinį namelį”. Tai vat skaitant “Nematytą” vis apėmė tas matyto jausmas. Ir mokyklinės patyčios, ir nusikaltėlio intarpai, ir net policininkas, kuris turi dvynius vaikus. Čia tik detalės, visi šie išvardinti dalykai nevienodi, o ir visa kita skiriasi, bet vistiek savotiškai keistas jausmas. Šiaip jokių piekaištų neturiu – įtraukė, išlaikė iki pabaigos, nenuvylė.
Perskaičiusi šią knygą užsimaniau keliauti į Gotlando salą :).
Oficialiai:
Gotlando sala nekantriai laukia vasaros atostogų ir šilumos. Bet prieš pat turizmo sezono pradžią paplūdimyje žiauriai nužudoma jauna moteris ir jos šuo. Tai, kas atrodo kaip kruvinas pavydaus gyvenimo draugo susidorojimas, neduoda ramybės vietos policijai. Neilgai trukus kapinėse randama nužudyta dar viena panašaus amžiaus moteris, ir kriminalinio skyriaus vyriausiasis inspektorius Andersas Knutas jau neabejoja, kad tai serijinio žudiko darbas. Kas sieja tas moteris? Kodėl aukų burnose kelnaitės, nors seksualinės prievartos požymių nematyti? Kas taps sekanti kirviu ginkluoto žudiko auka?
Lyg įtampos būtų maža, kriminalistai patiria milžinišką spaudimą iš žiniasklaidos ir politikų, kuriems svarbiausia yra geras pramogų salos įvaizdis. Pagalba netikėtai ateina iš landaus Švedijos televizijos žurnalisto Johano Bergo, kuris, atsiųstas rengti reportažų iš vietos, užmezga santykius su Ema, artima pirmosios aukos drauge. Visiems tenka daug patirti, kol kiekvienas savo keliu atseka iki tol niekieno niekada nematytą žudiką.
Žymos sau: KPS: 320  Ke 2016 08 20
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

2Comments

Add yours
  1. 1
    M

    O man nepatiko… Perskaičiau, bet pasijutau tiesiog sugaišusi laiką. Viskas taip paviršiumi, ramiai, nuobodžiai, veikėjų charakteriai silpni, neišvystyti. Kiek pastebėjau, dabar žodis “skandinaviškas” prie žodžio “detektyvas” – tarsi koks kokybės ženklas. Bet tikrai ne visais atvejais tą galima pasakyt…

  2. 2
    Salomėja

    Aš nežinau, ką reiškia sąvoka “pasijutau tiesiog sugaišusi laiką”, kai užsiimi mėgstama veikla. Juk jei nepatinka skaityti, tai neskaitai. Jei nepatinka knyga – imi kitą. Pomėgiai neturėtų kankinti. O aš labai lauksiu kitų knygų.

+ Leave a Comment