805(62) Paula Hawkins "Mergina traukiny"

Estimated read time 2 min read

9789955238638Paula Hawkins “Mergina traukiny”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: jei ant knygos viršelio parašyta “Dingusios” fanams, tai vos susipažinęs su veikėjais ir situacija, jau gali nujausti, kurioje pusėje reikia ieškoti blogiuko. Tiesiog žinai kokiu būdu ta knyga sukalta.
Po visos reklaminės akcijos, ažiotažo, aš kažkaip tikėjausi dinamiškesnės ir įdomesnės istorijos. O ką mes gavom? Alkoholikę, kuri labai įtaigus charakteris, ypač jai bėdos su gėrimu pažįstamos, tai visai pažįstami ir jos išgyvenimai. Dar gauname istoriją apie negalėjimą sulaukti vaiko ir visišką ėjimą dėl to iš proto. Šitai visai nesuvokiama, net įdomu kas ten taip turi degti, kad nebegali gyventi.
Dar gauname krūva kitų keistų veikėjų, kurie visi yra dirbtinai hiperbolizuoti. Čia jau kaip mano vyras sakė – jei jau alkoholikas, tai visiškas, jei psichas, tai visiškas, jei…
Nei gera, nei bloga ta knyga.
Oficialiai: Reičelė kasdien važiuoja priemiestiniu traukiniu tuo pačiu maršrutu: iš namų į Londoną ir atgal. Pakeliui ji pravažiuoja prie pat geležinkelio įsikūrusį namų kvartalą. Traukinys beveik kaskart sustoja prie raudono semaforo signalo, tad ji kone kasdien mato vieno iš tų namų gyventojus – porą, pusryčiaujančią ar geriančią kavą verandoje. Mato taip dažnai, kad jaučiasi beveik juos pažįstanti, sugalvojo jiems net vardus: Džesė ir Džeisonas. Jų gyvenimas, kokį jį mato Reičelė, tiesiog tobulas. Panašus į buvusį pačios Reičelės gyvenimą. 
Bet kartą ji išvysta kai ką, kas ją pribloškia. Tik akimirksnis – ir netrukus traukinys vėl pajuda, tačiau to pakanka. Staiga viskas pasikeičia. Neįstengdama to nuslėpti, Reičelė papasakoja, ką žino policijai. Tolimesni įvykiai šokiruoja. Hičkokiškas įelektrinantis trileris „Dingusios“ fanams.
Žymos sau: KPS: 360 Ke 2016 07 10
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

+ There are no comments

Add yours