804(61) Trudi Canavan "The Black Magician Trilogy, The High Lord"

Estimated read time 2 min read

517NqCMzBjL._SX316_BO1,204,203,200_Trudi Canavan “The Black Magician Trilogy, The High Lord”
Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Galvoju jei parašysiu atsiliepimą, tai gal pasinaikins knygų depresijos prakeiksmas? Nes perskaičiau jau prieš kokias 4 dienas, o nieko negaliu pradėti. Bandžiau kokias 5 knygas.
Dėmesio, šį kartą noriu paplepėti nesivaržydama, todėl bus SPOILERIŲ! Jei nenorite nieko žinoti, apie tai kas rašoma pirmose knygose bei šioje, tai kai padėsiu tašką toliau nebeskaitykite, tiesiog žinokite, kad patiko ir rekomenduoju.
Senokai neskaičiau tokios keistos trilogijos, kurios visos dalys būtų tęstinos, tačiau labai skirtingos. Pirmoji visiškai nuobodi, kurioje pasakojama, kaip Sonėjai atsiskleidė magiškos galios, kaip ją ėmė medžioti magai ir kaip šiai sekėsi slėptis. Buvo absoliučiai nuobodu. Antroji gi knyga apie mokyklą, ir naujokų skriaudžiamą Sonėją, atrodo viskas taip paprasta žinant kas nutiks trečioje knygoje. Ką jau ten reiškia bendramokslių papokštavimai. Beje, abiejose pirmose knygose kažkaip Juodasis Magas tarsi nejučia vaizduojamas vyresnis, tad tai kaip vystosi istorija trečioje dalyje tampa šiokiu tokiu netikėtumu. Čia sužinosime kokie gi jo tikrieji tikslai. Magų vadui ir naujokei tenka išgelbėti pasaulį. Beje, netiesa, kad nebeįdomu skaityti, jei jau žinai kaip viskas bus. Aš ieškodama trečios dalies anotacijos netyčia vikipedijoje perskaičiau turinio santrauką. Taigi, daugiau mažiau žinojau eigą ir pabaigą, o vistiek niekaip negalėjau atsitraukti. Kaip jau minėjau, knygos labai skirtingos ir eina įdomyn. Patiko!
Oficialiai: In the city of Imardin, where those who wield magic wield power, a young street-girl, adopted by the Magician’s Guild, finds herself at the centre of a terrible plot that may destroy the entire world …Sonea has learned much at the magicians’ guild and the other novices now treat her with a grudging respect. But she cannot forget what she witnessed in the High Lord’s underground room – or his warning that the realm’s ancient enemy is growing in power once more. As Sonea learns more, she begins to doubt her guildmaster’s word. Could the truth really be as terrifying as Akkarin claims, or is he trying to trick her into assisting in some unspeakably dark scheme?
Žymos sau: KPS: 647 Ke 2016 07 04
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

+ There are no comments

Add yours