801(58) Gilles Legardinier "Žiuli pameta galvą"

Estimated read time 2 min read

cdb_Ziuli-pameta-galva_p1Gilles Legardinier “Žiuli pameta galvą”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Kai vos per kelias dienas perskaitai šūsnį knygų, tai labai sunku kažką rašyti. Štai buvo žudynės, mafija, kraujas, nusikaltimai, o štai naivoka meilės istorija.
Visą laiką Žiuli įsivaizdavau panašią į garsią Ameliją. Net nežinau kodėl. Panaši aplinka, gatvė, parduotuvės, veikla, įsimylėjimas?
Aplinka ir įdomūs charakteriai man labai patiko: parduotuvės savininkas Muchamedas ir madam duonos kepyklos savininkė, kurie nuolatos pjaunasi, bet truputį myli vienas kitą. Vieniša močiutė, kuri ant stogo įrengia slaptą daržą. Vaikystės draugas, kuris gamina svajonių automobilį, o po to paaiškėja, kad šis per platus ir neišvažiuos per tarpuvartę. Niurna klientas, kurio visi nekenčia ir kuris galiausiai gauna nuo bobutės su skėčiu… Žavu.
Žiuli, jos meilės objektą, bei paslaptingą šio istoriją aš nelabai įvertinau. Tarsi kokie šalutiniai.
Rekomenduoju skaityti vasarą 🙂
Oficialiai: Žeromas, senas žaviosios Žiuli bičiulis, šįvakar švenčia trečiąsias savo skyrybas. Trejos vestuvės ir trejos skyrybos sulaukus trisdešimt dvejų – verta suklusti. Tačiau atsipalaidavusiems svečiams tai nė motais, jie mėgaujasi vakarėliu atviraudami apie didžiausias juos ištikusias nesėkmes. 
Kai Žeromo bičiulis pasiteirauja, kokią didžiausią kvailystę yra padariusi Žiuli, jai tenka pripažinti, kad tokios būta ne vienos. Tačiau taisyti elektros kištuką lūpomis prilaikant laidus toli gražu neprilygsta tam apsėdimui, kuris Žiuli ištinka, kai į jos namą įsikrausto naujas kaimynas.
Visos keisčiausios kvailystės yra niekai palyginti su tais beprotiškais dalykais, kuriais ji mėgins patraukti paslaptingą atvykėlį. Žiuli veikia vedama besiblaškančios širdies ir lakios vaizduotės, jausdama vis didesnį potraukį šalia jos apsigyvenusiam vyriškiui, apie kurį ničnieko nežino.
Smagus ir nuotaikingas romanas apie atsitiktinę dviejų vienišų kaimynų pažintį, virtusią pašėlusia detektyvine meilės istorija. Intriguojanti ir nenuspėjama knyga leis iš širdies nusikvatoti, o lėtai besiskleidžianti Žeromo ir Žiuli draugystė sušildys jausmus ir mintis.
Žymos sau: KPS: 352 Ke 2016 06 26
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

+ There are no comments

Add yours