800(57) Nika Lubitsch "Septintoji diena"

Estimated read time 2 min read

Septintoji-diena_NLubitsch.jpegNika Lubitsch “Septintoji diena”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Dar viena “nerandu ką skaityti bibliotekoje” pasekmė. Ir visai nebloga. Istorija gana trumpa, aš perskaičiau per kelias valandas. Moteris kaltinama nužudžiusi savo vyrą, bet to neprisimena ir pasakoja kaip vyksta jos teismo procesas. Paskutinę – septintą dieną ji šį tą suvokia. Kita dalis tai jos istorija žurnalui, kuris nupirko teises + pažadėjo, kad ištirs tai ką ji nurodys. Taip paaiškėja tiesa.
Smagus pats stilius. Kadangi atseit rašoma į žurnalą, tai tekstas lengvas, patrauklus ir įtraukiantis. Man gal tik nepatiko pati veikėja iš esmės, na bet nebūtina visų mėgti.
Oficialiai: Sibilė kaltinama nusikaltimu, kurio nepadarė. Palikta vyro, ji galvojo apie kerštą, tačiau žudyti neketino. Deja, policija turi nenuginčijamų įkalčių: jos kambaryje rastas kruvinas peilis ir krauju aptaškyti drabužiai. 
Teismo procesas trunka septynias dienas. Sibilę gina patyręs advokatas vyro draugas, su kuriuo Sibilė anksčiau artimai  bendravo. Byla plačiai nušviečiama ir žurnalistų, kurie jai, buvusiai didelės įmonės spaudos atstovei, puikiai pažįstami. Spauda mėgaujasi nuosmukiu moters, pasiekusios karjeros aukštumų, gyvenusios pasiturimą gyvenimą su žinomu advokatu. 
Sėdėdama kaltinamųjų suole, Sibilė dažnai grįžta į praeitį, į, regis, idealų gyvenimą su Michaeliu, jų pažinties akimirkas, sėkmingą karjerą, aprūpintą buitį ir ilgai lauktą kūdikį… Ją vis kankina klausimas, ar iš tiesų vyras išdavė ir kodėl taip staiga gyvenimas pakrypo visai kita linkme. Ar ji galėjo nužudyti afekto būsenos? O gal nusikaltimą galima paaiškinti kitaip?
Septintąją proceso dieną Sibilei skelbiamas nuosprendis. Moteris netikėtai supranta, kas yra tikrasis nusikaltėlis. Tik tai dar reikia įrodyti.
ymos sau: KPS: 176 Kb 2016 06 24
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

+ There are no comments

Add yours