758(15) Andrea Camilleri "Vandens forma"

Estimated read time 2 min read

virselis-230Andrea Camilleri “Vandens forma”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Man visada smagu atrasti dar neskaitytų detektyvinių serijų. Camilleri “Terakotinį šunį” man šiukšlynėlio gimtadienio proga atsiuntė skaitytoja. Ačiū! Neskaičiau dar jos, bet skaitė brangusis, jam labai patiko, taip pas mus atsirado visos lietuviškos autoriaus knygos. Na ir aš ėmiausi pirmos.
Nėra taip, kad wow wow kaip gerai, bet visumoje man patiko. Smagūs personažai, tikrai sukurta gana įdomi bei jauki aplinka, nepalyginsi su kokio Frosto nuovada, kurioje visada chaosas. Bet ir anas autoriaus kuriamas pasaulis man patiko. Pats nusikaltimas ir jo tyrimas didelio įspūdžio nepaliko, bet susiskaitė greitai ir maloniai, tikiu, kad praleisiu dar daug gero laiko su autoriaus knygomis.
Oficialiai: Žmogžudystės forma – kaip vandens. Vanduo įgauna tokią formą, į kokį indą yra supilamas. Inžinieriaus Luparelo mirtis nuvilnija ratilais per, atrodytų, ramų Vitagos miestelį, kurio valdančioji viršūnėlė tvirtai susaistyta nesutraukomais verslo, politikos ir mafijos saitais. Tokia yra nusikaltimo forma. O ją užpildanti medžiaga sena kaip pasaulis: netikėtai išryškėjantis motyvas, nepalankiai susiklosčiusios aplinkybės, visa gama žmogiškųjų silpnybių. Knygos autorius švelniai ironizuodamas kuria smagią kriminalinę istoriją, kurios atomazga atsiskleis tik paskutiniuose knygos puslapiuose.
Žymos sau: KPS: 135, Ke, 2016 01 15
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

+ There are no comments

Add yours