755(12) Lars Kepler "Persekiotojas"

Estimated read time 2 min read

persekiotojas3d2Lars Kepler “Persekiotojas”
Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Paskutinę darbo dieną prieš šventes gi pasirodė ši knyga, pričiupau ir net išsižiojau kai jau Kūčių rytą ji atsidūrė paštomate. Ir nors aš knygų top rašau lapkričio 1 dieną, bet jei reiktų rinkti 2015 geriausią knygą tai sakyčiau – Persekiotojas! Taip, aš esu žanro gerbėja, autorių gerbėja, subjektyvi ir neadekvati. Kai kalba eina apie Joną Liną.
Ir šiaip perskaičius šią knygą apima depresija. Čia tas pats kas įsimylėti staigiai, tada dvi dienas būti eurofijoje, o tada tik pyst ir tave palieka. Nuostabu tiesiog, ane? Kaip galima rašyti taip retai ir tokias plonas knygas? M? Kada kada kada kita?
Na, o pasakojime tai daug visokių spragelių, man visada reikia loginių paaiškinimų, man nesuprantama kaip nusibadavęs ir sužalotas žmogus per kelias dienas taip atsistoja ant kojų. Man neįtikinama, kad piršto savininko tikrai nebėra bei jo radimo istorija. Bet velniop bet kokią spragą – neatsimenu knygos, kuri taip įtrauktų. Šis ir tik šis kriterijus man yra svarbiausias. Na tai kas, kad aš kaip visada paskaičiau galą ir žinojau kas yra blogietis. Vistiek skaičiau sulaikiusi kvapą.
Oficialiai: Policija gauna trumpą filmuką. Žmogus su kamera iš sodo slapta filmuoja moterį už lango. Kitą dieną ji randama žiauriai subadyta peiliu. Policija gauna antrą filmuką, bet nustatyti, kokia moteris nufilmuota jame, kol neįvyko nelaimė, nėra jokių galimybių. Aišku tik, kad veikia serijinis žudikas. Nelaimingos nužudytosios moters vyrą taip sukrečia žmogžudystė, kad jis ištiktas šoko sutvarko visus namus ir paguldo žmoną į lovą. Galbūt jis rado ką nors labai svarbaus, bet nelaimėlio būklė kliudo policijai jį apklausti. Pagelbėti kviečiamas talentingas psichiatras ir hipnotizuotojas Erikas Marija Barkas, tačiau tai, ką vyras papasakoja, verčia gydytoją meluoti policijai…
Žymos sau: KPS: 608, Kn, 2015 12 29
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

4Comments

Add yours
  1. 2
    Salomėja

    Emilija, geriau pradėk nuo pirmos. Nors ir įmanoma skaityti ne iš eilės (tiesiog nežinosi kodėl Erikas jaučiais skolingas Jonui ir pan.), tačiau vis dėl to su priešistore daug įdomiau.

  2. 3
    Agiukas

    Salomėja, o Jurekas Valteris šitoj knygoj dar gyvas? Nes baigėsi smėlio žmogus ir ten paskutinis puslapis davė užuominą – Jonas dingo. Tai kaip? Nes mąstau ar pirkt knygą, jei joje Jono nebus, tai nepirksiu.

  3. 4
    Salomėja

    Agiuk, na juk negaliu spoilint apie Jureką. Bet ši knygų serija yra apie Joną, tai Jonas knygoje tikrai yra ir būna veiksme iki galo.

+ Leave a Comment