749(6) Saulius Šaltenis "Demonų amžius"

Estimated read time 2 min read

demonu-amzius-1Saulius Šaltenis “Demonų amžius”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Prisipažinsiu, kad knygą pradėjau tik dėl to, kad per metus reikia gi bent vieną lietuvių autorių suskaityti. Neturėjau jokios nuomonės ir nė nenumaniau apie ką bus knyga.
Beskaitydama susiradau porą interviu apie S. Neries gyvenimą, nes kažkuriuo momentu “daėjo”, kad pagrindinė veikėja gyvena jos gyvenimą. Na ką, praplėčiau savo žinias. Nes lyg tol jos buvo tokio lygio: buvo poetė, kuri važiavo pas Staliną ir dabar yra laikoma išdavike bei reiktų garsią gimnaziją pervadinti kitu vardu. Finito. Dabar jau turiu daugiau įsivaizdavimo kaip nutinka tai kas nutinka, kas priverčia elgtis taip kaip elgiamės. Nesigailiu, kad skaičiau. Bet pjesių tai neįveikiau.
OficialiaiPo ilgesnės pertraukos pasirodantis Sauliaus Šaltenio romanas „Demonų amžius“ – tai didelės meilės, šviesių vilčių ir tragiškų praradimų kupina poetės gyvenimo istorija. Kartu tai šėtoniškų ideologijų amžiaus – demonų amžiaus – kronikos.
Knygoje taip pat spausdinami du S.Šaltenio dramos kūriniai: naujas populiarios pjesės „Jasonas“ variantas ir drama gyvoms lėlėms „Ija ir Europa“.
Žymos sau: KPS: 296, Ke, 2015 12 01
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

1 Comment

Add yours
  1. 1
    Kakava

    O man taip patinka jo pjesių remarkos. Tarsi atskiros poetinės miniatiūros. Pavyzdžiui: “Moteris su žirklėmis karpo rūką ne todėl, kad iškirptų langelį ir bent kažką įžvelgtų, o todėl, kad norisi verkti, kad visai nėra kur dėtis naktį, kai toks rūkas…”; “Dievas yra labai drovus ir slepiasi kurmių urvuose, Dievo nugara šlapia nuo prakaito – garuoja, ir Šventoji Dvasia kaip balta migla kyla virš bulvių lauko…”. Čia iš tos pačios knygos “Demonų amžius” pjesių. 🙂

+ Leave a Comment