747(4) Donna Leon "Mirtis La Fenice teatre"

Estimated read time 2 min read

mirtis-la-fenice-teatreDonna Leon “Mirtis La Fenice teatre”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Donna Leon man rekomendavo komentaruose. Susidomėjau ir bibliotekoje pasėmiau pirmą dalį. Net nežinau ar man patiko. Perskaičiau ramiai, nebėgdama, nesusiintrigavusi. Nežinau kas kliuvo.
Veikėjai neblogi. Istorija irgi  pusė velnio. Paskaičiau pačią pabaigą, bet gi neskaičiau priešpaskutinio skyriaus, tai net sugebėjo pažerti netikėtumo man, žinančiai galą. Tačiau kažko trūko. Gal įtampos, gal gilumo, gal detalesnės aplinkos, nes pvz., policijos šefas atrodo daug žadantis, o pagrindinio veikėjo Brunečio dialogai su minėtu asmeniu taip pat leidžia manyti, kad dar ne viską dar mačiau, kad gal dar bus geriau.
Tikiu, kad gal kitos dalys labiau įtraukia, su pirmomis visada taip būna, tad manau ateityje skaitysiu toliau.
Oficialiai: Romano veiksmas vyksta Venecijoje, kur beveik nebūna nusikaltimų, garsiajame operos teatre. Deja, nepasiseka maestro Helmutui Velaueriui, pasaulinio garso dirigentui: vieną vakarą spektaklio pertraukos metu į jo kavą kažkas įberia cianido… Komisaro Guido Brunečio įsitikinimu, supratus aukos gyvenimo būdą išaiškės, kas norėjo jo žūties.
Žymos sau: KPS: 268, Kb, 2015 11 26
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

1 Comment

Add yours
  1. 1
    rg

    Man Dona Leon – atgaiva nuo trileriu ziaurumo ir tempo. Paskutiniu metu sunku rasti klasikini detektyvo zanra, kur svarbiau galva, o ne veiksmas.

+ Leave a Comment